Nieuws
Heel Damcentrum blauwe zone

In het hele gebied tussen de Vliet, Schoorlaan, Oude Trambaan en Plaspoelkade/Van Ravesteijnkade (het Damcentrum) in Leidschendam wordt een blauwe zone ingevoerd. Daardoor wordt de maximale parkeerduur één uur (Damlaan, Damplein, Damstraat, Molenpad, Kerkstraat) of twee uur.

Dat heeft wethouder Juliette Bouw bekend gemaakt. Door de invoering van de blauwe zone moet de parkeerdruk 5 tot 6 procent dalen. Met de maatregel wil de wethouder mensen die in het Damcentrum gaan winkelen een parkeerplek bieden, net als bewoners van het gebied.

Aan het gebied is de J.S. Bachlaan tussen de nummer 1 en 57 toegevoegd, alsmede de Leidsekade vanaf Sluisplein tot de Oostvlietweg en het Sluisplein zelf.

De blauwe zone geldt tussen 08.00 en 18.00 uur, van maandag tot en met zaterdag. Volgens de wethouder zal de horeca er zo geen last van ondervinden. Bewoners van het gebied krijgen twee ontheffingen, tenzij ze hun wagen op eigen terrein kunnen parkeren.

Het besluit ligt vanaf 11 juni tot en met 9 juli ter inzage zodat eenieder zijn mening er over kan geven. Het is in te zien via de site van de gemeente en op het Servicecentrum, Koningin Wilhelminalaan Leidschendam.

Een mening geven kan schriftelijk (B&W, postbus 1005, 2260 BA Leidschendam) of per email: info@lv.nl In september valt dan het definitieve besluit.

Overigens wil wethouder Bouw dit jaar nog 150.000 euro besteden aan elektronische borden die automobilisten in het Damcentrum aangeven waar men nog kan parkeren alsmede 215.000 euro aan zogenoemde parkeersensoren die aanduiden waar nog een parkeerplek vrij is.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter