Nieuws
Woningbouw Overgoo ‘verdwenen’

De geplande bouw van 400 tot 500 woningen op bedrijventerrein Overgoo, is in het niets ‘verdwenen’. Op een door initiatiefnemer Impact vastgoed b.v. uit Rotterdam gelanceerde website, Fleetpark businesspark, wordt alleen gesproken over kantoorruimte. Deze kan voor ‘lange periode’ gehuurd worden.

De gemeente heeft een deal met Impact voor de ontwikkeling van Overgoo. Daar maakt de woningbouw onderdeel van uit. Van de te bouwen woningen moeten er minstens 130 in de sociale sector vallen. De gemeenteraad heeft medio 2019 voor het laatst over de plannen beraadslaagd.

Begin dit jaar liet een woordvoerster van B&W weten dat er gewerkt werd aan de stedenbouwkundige uitwerking van de ontwikkelvisie die in februari 2019 werd gepresenteerd. Bij Impact beweerde men dat er een wijziging van het bestemmingsplan werd voorbereid. Geen van beide partijen wilden echter termijnen of data noemen.

Voor nadere informatie werd bij Impact verwezen naar de te lanceren website Fleetpark. Op Fleetpark businesspark wordt uitsluitend over kantoorruimten gerept die voor korte en lange tijd gehuurd kunnen worden, ook door particulieren en zzp’ers. De locatie wordt aangeprezen wegens de nabijheid van de snelweg, openbaar vervoer, winkels/horeca alsmede voldoende parkeerruimte.

Vlietweg 16 en 17 alsmede Overgoo 2 en 6 worden als concrete adressen genoemd. Impact was ook eigenaar van Vlietweg 14 en 15. Daarover wordt nu niet meer gesproken.

In januari van dit jaar sprak verantwoordelijk wethouder Jan-Willem Rouwendal in een beraad met leden van de gemeenteraad al in de verleden tijd toen het over de bebouwing van Overgoo ging. Recent nam wethouder Floor Kist Overgoo nog wel mee in een opgave van ‘zachte’ bouwplannen die hij naar de gemeenteraad zond.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter