Nieuws
Eigen parkeerplek politie op Damplein

De politie krijgt een eigen parkeerplek op het Damplein in Leidschendam, direct naast de in- en uitgang van de ondergrondse parkeergarage. Dat hebben B&W bekend gemaakt.

‘Het Damplein in Leidschendam heeft een ondergrondse openbare parkeergarage. Deze garage biedt de meeste parkeerplaatsen binnen de historische dorpskern in Leidschendam. Parkeerplaatsen op straat zijn schaars en de bezettingsgraad is zeer hoog. Vanwege de enorme drukte in het centrum, met name in de zomer, is het van belang dat de politie zichtbaar aanwezig is binnen het centrum, in verband met veiligheid en handhaving’, aldus B&W in een motivering van het besluit.

‘De Damplein parkeergarage bevindt zich onder de grond, waardoor communicatieapparatuur nauwelijks werkt in de garage. Voor politievoertuigen is het belangrijk dat ze goed bereikbaar zijn. Naast entree van de parkeergarage bevindt zich momenteel loze ruimte. Middels dit verkeersbesluit wil de gemeente een parkeerplaats op deze ruimte realiseren die enkel bestemd is voor politievoertuigen. Bijkomend voordeel is dat deze loze ruimte nu ook een duidelijke bestemming heeft waardoor het straatbeeld meer geordend oogt’.

De politie-eenheid Den Haag heeft ‘positief geadviseerd’, over het besluit, zo wordt verder nog gemeld. Ter plekke komt een verkeersbord te staan (blauw bord met een witte P erop) met onderbord ‘gereserveerd voor politievoertuigen’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter