Nieuws
Magere rol Bewonersplatform bij tracékeuze Binckhorst

Het Bewonersplatform dat meepraat over de tracékeuze voor hoogwaardig openbaar vervoer tussen Den Haag CS, Binckhorst en Station Voorburg respectievelijk Rijswijk/Delft geeft geen advies. Dat hebben de bij het project betrokken partijen (Rijksoverheid, provincie, metropoolregio, gemeente Den Haag en gemeente Leidschendam-Voorburg) bekend gemaakt. In het platform zitten inwoners van onder andere Voorburg-West.

‘Het Platform wordt geïnformeerd over de uitkomsten van de onderzoeken, en ook over de vergelijking van de verschillende alternatieven op basis van die uitkomsten. Ook wordt het Platform geraadpleegd over de voor- en nadelen van de verschillende alternatieven’, zo luidt de mededeling.

‘Informeren betekent tijdig, helder en duidelijk informeren. Raadplegen betekent het consulteren van het Platform en bewoners/ondernemers/andere belanghebbenden bij het nemen of overwegen van een beslissing. Met als doel om de bestuurders signalen en voorkeuren vanuit de omgeving mee te kunnen geven ter overweging bij het besluit dat zij nemen’.

Aan het feit dat het platform geen advies geeft, voegen de betrokken partijen toe: ‘Wel wordt er door de onafhankelijk voorzitter van het Platform een rapport gemaakt waarin wordt weergegeven wat er door de Platform-deelnemers naar voren is gebracht. Dit rapport maakt onderdeel uit van het bredere omgevingsverslag waarin de opbrengst van de verschillende bijeenkomsten met de omgeving wordt weergegeven. Dit omgevingsverslag maakt onderdeel uit van de bestuurlijke afweging over het voorkeursbesluit’.

Er zijn ook geen onafhankelijke experts die het platform bijstaan; het zijn allemaal experts van de bij het project betrokken partijen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter