Activiteiten
Spinoza wordt icoon bij de buren

De website van de nog jonge Stichting Spinoza Den Haag is nu online. Met foto’s en teksten geeft de stichting informatie over Benedictus de Spinoza (1632-1677), de belangrijkste filosoof die Nederland ooit heeft voortgebracht. Met zijn pleidooi voor democratie, ethiek en tolerantie wordt hij beschouwd als een van de meest invloedrijke vrijdenkers ter wereld. Dat deze grote denker én lenzenslijper juist in Den Haag gewoond en gewerkt heeft en begraven werd in de Nieuwe Kerk, wil de Stichting onder de aandacht brengen bij een zo breed mogelijk publiek. Men vergeet echter dat hij ook in Voorburg heeft gewoond en dat hier een straat, park en beeld aan hem zijn opgedragen.

De Stichting introduceert het cultuurprogramma ‘Spinoza Den Haag # Oktober 2021’ met de ambitie om Spinoza’s inspirerende denkwereld voor zoveel mogelijk mensen inzichtelijk en toepasbaar te maken. Gedurende de maand oktober zijn op verschillende locaties activiteiten te beleven: theater, muziek, film, fotografie, tentoonstellingen, lezingen, poëzie, debat & dialoog en ook historische vaartochten. Tijdens stadswandelingen krijgt men meer te weten over de drie Spinoza Rijksmonumenten: zijn woonhuis en standbeeld aan de Paviljoensgracht en het gedenkmonument naast de Nieuwe Kerk aan het Spui.

Wie meer kennis wil vergaren over Spinoza’s denkwereld, kan zich aanmelden voor de cursus ‘Spinoza in Den Haag’. De drie sessies in september 2021 zijn voor maximaal acht deelnemers en vinden plaats in de historische setting van het Spinozahuis. Aanmelden kan via de website www.spinozadenhaag.nl

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter