Nieuws
VCC eenvoudig langs Dosti

Voorburg CC moest vier internationals missen door belangrijke interlands tegen Ierland. Je zou dus verwachten dat Dosti een kansje op een overwinning zou ruiken. Niets bleek minder waar. Ook met vier invallers werd het een eenzijdige vertoning in Amsterdam: 64 – 68 voor 1.

VCC’s internationals Viv Kingma, Philippe Boissevain, Logan van Beek en Bas de Leede waren dus niet beschikbaar. Door hun afwezigheid waren er kansen voor enkele ambitieuze tweede-elftalspelers zoals Remco van der Giessen, Floris de Lange, Laurens Boissevain en Sajjad Kamal. Zijn waren echter nauwelijks nodig, omdat hun teamgenoten met speels gemak door de Dosti-battingside wandelden.

Dosti batte eerst. Het batten was ronduit zwak, om een lang verhaal kort te maken. Dosti was voor 64 all out door toedoen van Ali Ahmed Qasim (3 wickets voor 13 runs), Steffen Mulder (2 voor 12) en vooral Karl Niewoudt die met een prima lijn en lengte 4 voor 22 nam. Het antwoord van VCC duurde niet lang: al in de vijftiende over ging VCC over de Dosti-score heen, met name dankzij Aryan Dutt die met 38 snelle runs not out bleef. Door deze solide overwinning staat VCC weer op de tweede plaats, al moet VCC die delen met VOC.

Wat het vrouwen/meisjescricket bij VCC betreft, dat kan zeker wat versterking gebruiken. Daarom lanceert men via de social media kanalen de campagne ‘Cricket for girls’ inclusief een YouTube filmpje. Deel deze ‘Cricket voor meiden’-berichten gerust met je vrienden! Het zal VCC helpen om meer meisjes en talent te krijgen.

Overigens is er nu ook een VCC YouTube-kanaal, waar vooral in de periode dat heel weinig mensen de wedstrijden op Westvliet mochten kijken, de thuisblijvers toch konden genieten van het spel. De club kan wel wat mensen gebruiken die het leuk vinden om een ​​omroeper te zijn. Meldt u aan via pr@voorburgcc.nl