Nieuws
Verkeerschaos Mall ook doordeweeks

Sinds de opening van de Mall kijken omwonenden hun ogen uit. Iedere dag opnieuw is er topdrukte. Niet alleen in het weekeinde, maar ook op doordeweekse dagen is het een komen en gaan van bezoekers van het winkelcentrum. Maar nu wordt het verkeer ook nog eens gehinderd door haperende lichten. Zo laat een omwonende weten: ,,Bijna wekelijks vallen nu de verkeerslichten op de kruising N14 uit. Hierdoor stond zelfs op een maandagmorgen het verkeer muurvast en zorgde dit voor gevaarlijke situaties vanuit de tunnel.”

De VVD schrijft de verkeerschaos rond de Mall inmiddels mede toe aan de partijen die in oktober 2020 tegen een extra brug over de Vliet in Leidschendam stemden: GBLV, D66, PvdA en GroenLinks. Dat blijkt uit een zogenoemde Raadsflits die de liberalen hebben geschreven.

Volgens de VVD zijn er maatregelen nodig om de bereikbaarheid van de Mall te verbeteren en de verkeersoverlast te beperken. De liberalen stellen dat daarvoor geïnvesteerd moet worden en dat zij daartoe bereid zijn.

‘Bij woorden horen ook daden’, aldus de VVD. ‘In oktober 2020 was er de kans om woorden over bereikbaarheid om te zetten in daden. De gemeenteraad stemde over maatregelen om Leidschendam-Centrum beter bereikbaar en leefbaarder te maken, onder andere met een extra brug. VVD stemde voor deze investering, samen met CDA en CU-SGP. Tegen stemden een meerderheid van GBLV, D66, PvdA en GroenLinks. Hierdoor verandert er helaas voorlopig nog niets aan de bereikbaarheid’.

In de discussie over de eventuele komst van een nieuwe brug in Leidschendam ging het uitsluitend over de ontlasting van Leidschendam-Centrum, vooral aangaande doorgaand verkeer. In relatie met Mall-bezoek werd destijds niet gelegd.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter