Activiteiten
Webinar Verhalen om te vertellen, te bekijken én naar te luisteren

In het kader van de landelijke BoekStartdag (19 juni) verzorgt Denise Bontje op donderdag 17 juni een gratis webinar over voorlezen. Het webinar richt zich op ouders van kinderen van 0 tot 4 jaar.

Jaap van Buren van de Bibliotheek aan de Vliet vertelt er meer over: ,,Kinderen kunnen ontzettend genieten van verhalen. Het is, naast dat het erg leuk is, ook belangrijk dat kinderen al vanaf jonge leeftijd worden voorgelezen. Het zorgt onder andere voor ontwikkeling van de fantasie en vergroot de woordenschat. Ook leer je je beter inleven in anderen. Tegenwoordig wordt er steeds minder gelezen. Kinderen komen op zeer jonge leeftijd in aanraking met digitale media: computers, telefoons, tablets. Grote kans dat het voorlezen van een boek al snel wordt vervangen door het bekijken van een filmpje. Herkenbaar? Wees gerust. Je kind helemaal weghouden van een scherm hoeft niet, maar je kunt wel zorgen voor een rijk aanbod en balans.”

,,Je kind in aanraking laten komen met verhalen in alle vormen? Leer zelf over de leukste platformen en manieren om digitale media met voorlezen te combineren. Tijdens het webinar staat het voorlezen van verhalen centraal. Denise Bontje vertelt hoe je als ouder in kunt spelen op het aanbod aan verhalen en je een brug kunt slaan tussen het kijken en lezen.”

De webinar voor oOuders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar is donderdag 17 juni, welkom vanaf 20:00 uur, start 20:15 uur,  afsluiting 21:15 uur. Meedoen aan deze Online actie is gratis. Aanmelden: www.bibliotheekaandevliet.nl/boekstartdag