Nieuws
GroenLinks tegen extra geld duurzaamheid

Coalitiepartij GroenLinks heeft zich tegen voorstellen van D66 en PvdA gekeerd om meer geld te steken in duurzaamheid en de energie omwenteling. Volgens fractieleider Jeroen van Rossum is het geld nodig om de blijvende tekorten op de gemeentelijke begroting te bestrijden en niet voor éénmalige uitgaven.

D66 stelde voor om het dividend dat de gemeente jaarlijks van netwerkbeheerder Stedin gaat krijgen nu er meer aandelen in dat bedrijf worden gekocht (206.000 euro) te gaan bestemmen voor duurzaamheidsmaatregelen.

De PvdA wil dat het extra dividend dat binnen komt als de gemeente nog meer aandelen in Stedin gaat kopen dan de nu voorziene 3,44 procent, uitgegeven gaat worden aan de energie omwenteling.

Verantwoordelijk wethouder Jan Willem Rouwendal wees beide voorstellen af. Volgens hem gaan dividenden altijd in de algemene middelen. Hij stelde dat dat ook hard nodig is gezien de financiële problemen van de gemeente.

Van Rossum noemde beide voorstellen ‘gratuite’ (vrijblijvend). Hij verweet D66 zich altijd hard te maken voor een gezonde begroting en dan nu toch met een voorstel te komen geld weg te sluizen. De PvdA kreeg te horen dat men tot enkele weken geleden als coalitiepartij wel een andere keuze had gemaakt.

Beide voorstellen werden overigens verworpen met alleen de stemmen van D66 en PvdA voor.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter