Nieuws
Hele gemeenteraad achter parkeergarage Julianaplein

B&W moeten een onderzoek laten doen naar mogelijkheden om de parkeergelegenheid op het Julianaplein in Voorburg – onderdeel winkelcentrum Julianabaan – ondergronds te brengen. Daarbij moet ‘met lef’ gekeken worden naar de beschikbare ruimte en de mogelijkheden die die ruimte biedt.

Dat heeft de gemeenteraad unaniem uitgesproken door het aannemen van een motie van Bart Eleveld (VVD) en Jeroen van Rossum (GroenLinks). Verantwoordelijk wethouder Astrid van Eekelen dankte de gemeenteraad voor het voorstel. Zij gaf aan het uit te gaan voeren.

Volgens Eleveld is het nu tijd winkelcentrum Julianabaan te gaan aanpakken na investeringen in de drie andere winkelcentra Damcentrum, Huygenskwartier en Mall. Charlotte Bos (D66) vroeg om ook aandacht te besteden aan verkeersstromen, fietsers en voetgangers.

Frank Rozenberg (GBLV) stelde voor om als gemeenteraad eens verder te praten over het hele winkelcentrum Julianabaan waarvan het plein slechts een onderdeel is. Hij verwees daarbij naar het woord ‘lef’ in de motie. ,,Er kan veel meer.’’ Ron van Duffelen (CDA) sloot zich daarbij aan. Ook hij wil de zaak ‘breder trekken’.

De wethouder werkt al enige tijd aan een renovatieplan voor het winkelcentrum inclusief woningbouw. Dat zou op 26 mei gepresenteerd worden. Die presentatie ging echter niet door vanwege de idee een ondergrondse parkeergarage op het Julianaplein te maken zodat dit plein aantrekkelijk wordt voor nieuwe initiatieven, ontmoeting en recreatie. Zo moet ook een veel betere uitstraling tot stand komen, hetgeen weer een positieve impuls is voor het winkelcentrum.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter