Nieuws
Overhandiging Blikgroentuh aan De Trampoline

Adjunct-directeur Peter Dijkstra van Kindcentrum Trampoline, De Haar Leidschendam, ontving in het kader van de Week van de Gezonde Jeugd 80 pakketten Blikgroentuh uit handen van Miriam Blom (Goed Bezig!) en Harrie Ozinga (Stichting Techniekmenu). Hierdoor kunnen leerlingen uit verschillende klassen praktisch aan de slag met het kweken en proeven van 6 verschillende groenten. Nog eens 20 Pakketten zijn uitgedeeld aan kinderopvang Waterlelie, Prinsenhof Leidschendam.

Miriam Blom constateert dat kinderen tegenwoordig niet meer weten waar groente vandaan komt. ,,Kweken en proeven van groente stimuleert het nuttigen van meer groente. Kinderen van 4-8 jaar hebben 100- 150 gram groente per dag nodig. Slechts een beperkt aantal kinderen haalt deze hoeveelheid. Met hulp van deze eenvoudige manier gaan de kinderen genieten van de plantjes die straks op hun bureau uit het blikje gaan groeien.”

Dijkstra is blij met de pakketten: ,,Wij besteden veel aandacht aan gezonde leefstijl van onze kinderen. Wij beschikken over het Vignet Gezonde School en focussen op het thema voeding. Aandacht voor de groei van groente past heel mooi in dit thema en is een praktische aanvulling op de lessen die wij geven. Het kweken van groenten is daarnaast een mooie en laagdrempelige invulling van onderzoekend leren.”