Nieuws
Buitenspeeldag heeft alles mee

Deze week stond  in het teken van buiten spelen en het weer leende zich daar perfect voor. Goed bezig!, Woej en de Buurtcoaches van SenW organiseerden samen met buurtbewoners  de Nationale Buitenspeeldag voor kinderen uit Leidschendam-Voorburg. Op verschillende plekken, waaronder Prinsenhof, Stompwijk, Bovenveen en Leidschendam-zuid stonden activiteiten klaar waar zo’n 300 kinderen vol enthousiasme aan mee deden. Wethouder Astrid van Eekelen verzorgde de opening in Park Prinsenhof. Aansluitend werden aanwezigen getrakteerd op een optreden van Trinity met ‘colorguard’, een spectaculaire performance met vlaggen.

Kinderen konden op meerdere locaties meedoen aan uiteenlopende activiteiten en workshops als Capoeira, skateboarden, stoepranden, fiets pimpen, springkussen en ‘samen buiten sporten en spelen’. De Smoothiefiets van Goed Bezig! was aanwezig in de Prinsenhof, hierop kun je zelf een smoothie maken door heel hard te trappen. Verder was er vers fruit water, koffie en thee geschonken door Woej.

Nationale Buitenspeeldag is een initiatief van Jantje Beton waarmee de jeugd wordt gemotiveerd om lekker naar buiten te gaan. Speciaal voor deze dag heeft Nickelodeon ‘s middag geen programmering. ‘We willen kinderen extra stimuleren om te gaan bewegen in de buitenlucht’, aldus de directie van de zender.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter