Nieuws
De Zijde kiest voor Svea Solar zonnepanelen

Een aantal buren uit de wijk De Zijde in Leidschendam is aan de slag gegaan met een burenaanbod voor zonnepanelen. Ondersteund door Stichting Buurkracht, en met de ervaring dat door dit samen te doen het voordeliger en makkelijker is, zijn ze tot hun keuze gekomen.

Verduurzaming is een onderwerp dat breed leeft en steeds meer aandacht krijgt in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Een groep enthousiaste buren in de wijk De Zijde heeft de krachten gebundeld en is voor hun buren aan de slag gegaan. Zij hebben offertes van diverse leveranciers, ook uit de regio, vergeleken op basis van kwaliteit, service en prijs. Tijdens een videobijeenkomst hebben zij hun aanpak en hun keuze gepresenteerd aan hun buren.

Buurkracht is een maatschappelijk gerichte stichting, die wordt gesteund door gemeenten en provincies. Buurkracht gelooft dat energie besparen makkelijker, voordeliger en leuker is als je het met de buren doet en heeft daar veel ervaring mee. De buurtbegeleiders van Buurkracht helpen onder meer bij het enthousiasmeren van buurtgenoten en het aanvragen van offertes bij leveranciers.

Svea Solar is in 2013 opgericht in een studio-appartement in Stockholm, vanuit de rotsvaste overtuiging dat zonne-energie de krachtigste manier is om de klimaatverandering te bestrijden. Zij hebben vanaf de eerste dag de bedoeling om van duurzame energie een makkelijke, rendabele optie te maken voor iedereen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter