Mening
U zegt het maar: Daadkracht, geen politieke luchtbrug

De verkeerschaos en overlast in de wijken rondom de Mall was groot afgelopen weken. Bewoners werden zelfs geïntimideerd door gefrustreerde Mall-bezoekers op zoek naar een parkeerplek en bleven achter met een hoop zwerfafval. Een onaanvaardbare situatie die snel actie behoeft.

Het probleem rond de Mall wordt met name veroorzaakt door slechte bereikbaarheid van parkeergelegenheden, een beperkte aantal (beschikbare) parkeerplaatsen en het gedrag van de weggebruikers rondom de Mall.

Door verkeerslichten beter op elkaar af te stemmen, kruisingen vrij te houden, smart mobility borden te plaatsen, OV mogelijkheden te verbeteren, alle parkeerplaatsen in de Mall open te stellen en rechtsom rijden te introduceren rond de Mall, kan onmiddellijk verlichting worden geboden aan getroffen bewoners.

Ook moeten gemeente en politie zorgen voor handhaving op verkeersregels zodat de doorstroming niet belemmert wordt en er geen gevaarlijke situaties ontstaan. De aanpassing van de N14, aanvang voorzien voor 2023, zal ook een aanzienlijke bijdrage leveren aan de optimalisering van doorstroom en bereikbaarheid.

De verkeerschaos rond de Mall wordt niet opgelost door de aanleg van een extra oeververbinding over de Vliet, zoals recent gesuggereerd door de VVD en het CDA. Dat weten deze partijen ook wel, zij hebben immers ook alle onderzoeken gelezen die aantonen dat een extra brug meer verkeer aantrekt, het probleem verplaatst, exorbitant duur is en een negatief effect heeft op de leefbaarheid in de gemeente.

Daarnaast kan een brug met eenrichtingsverkeer er al helemaal niet voor zorgen dat een bezoeker van de Mall snel een parkeerplek vindt en dus de weg niet langer “bezet” houdt. De verkeersproblemen rondom de Mall en ook rondom het Damcentrum zijn complex en verdienen een echte oplossing.

Jammer dan ook dat deze partijen, ondanks een democratisch genomen besluit in oktober vorig jaar, dit thema nu voor een derde maal proberen te agenderen en hiermee weer bewoners zand in de ogen strooit.

Als het CDA en de VVD daadwerkelijk werk willen maken van de bereikbaarheid van het Damcentrum, dan kan dit door de invoering van selectieve toegang. Een effectieve maatregel die direct kan worden ingevoerd.

En ga nu vooral aan de slag met het realiseren van een oplossing voor de bewoners rondom de Mall in plaats van het trekken van stemmen voor de verkiezingen volgend jaar.

[namen inzenders bij de redactie bekend]

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter