Nieuws
Rijswijk wil helderheid openbaar vervoer Binckhorst

B&W van Rijswijk hebben de partners in de discussie over een hoogwaardige openbaarvervoerverbinding vanaf Den Haag CS via de Binckhorst naar Rijswijk/Delft om helderheid op zes punten gevraagd. Dat heeft wethouder Björn Lugthart bekend gemaakt. De zes vragen zijn:

= nut en noodzaak van een openbaar vervoerverbinding tussen Scheveningen en Delft via Den Haag centrum, Binckhorst en Rijswijk,

= welke tracévarianten hebben een rol gespeeld in de besluitvorming,

= hoe is de besluitvorming geweest voor een tracévariant over de Geestbrugweg,

= hoe en wanneer hierover participatie heeft plaatsgevonden,

= welke tracés kunnen worden toegevoegd aan het proces,

= hoe komt de besluitvorming en participatie er in het vervolgtraject uit te zien.

Lugthart stelt dat er ‘ook vanuit de gemeente Leidschendam-Voorburg soortgelijke vragen aan de projectorganisatie gesteld’. Het door hem genoemde tracé loopt over de Binckhorstlaan en Prinses Mariannelaan, beiden in Voorburg-West.

Vorige week werd bekend dat de rijksoverheid, provincie, metropoolregio, gemeente Den Haag en de gemeente Leidschendam-Voorburg (tot nu toe de partners in het project), hebben besloten een nieuwe afweging van alle tracés te starten. Dat is inclusief de eerdere besluitvorming, ook over tracés die af vielen.

Inmiddels heeft de gemeente Rijswijk zitting gekregen in het bestuurlijk overleg, in de ambtelijke stuurgroep en het ambtelijke kernteam van de ontwikkeling.

Volgens Lugthart is duidelijk geworden dat weinig is vastgelegd over het besluitvormingsproces en dat weinig of geen participatie heeft plaatsgevonden over de inhoud en het proces. ‘In het komend bestuurlijk overleg in juli 2021 wordt door de organisatie getracht zoveel mogelijk te voorzien in bovenstaande informatiebehoefte’.

Voor de inwoners van Rijswijk wordt er nu een bewonersplatform georganiseerd. Ook komt er een huis-aan-huis brief. Rijswijk wil verder een bijeenkomst met gemeenteraadsleden uit Leidschendam-Voorburg en Den Haag om het hele dossier te bespreken.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter