Nieuws
Bewoners Binckhorstlaan Voorburg vangen bot

De Bewonersorganisatie Binckhorstlaan Voorburg krijgt bij B&W geen poot aan de grond met haar kritiek op het functioneren van het Bewonersplatform verkenning CID/Binckhorst: het beraad over het tracé van een tram dan wel lightrail tussen Den Haag CS, Binckhorst en Station Voorburg dan wel Binckhorst, Rijswijk, Delft. Dat blijkt uit een brief van burgemeester Klaas Tigelaar aan de Bewonersorganisatie.

Volgens de Bewonersorganisatie is de discussie er uitsluitend op gericht de besluitvorming over het tracé zo soepel mogelijk te laten verlopen. Er wordt niet geluisterd, argumenten worden niet inhoudelijk besproken, de voorzitter is niet onafhankelijk en het bureau dat het platform organiseert wordt betaald door bij het tracé belanghebbende partijen: de gemeenten Den Haag en Leidschendam-Voorburg.

Tigelaar: ‘Wij betreuren dit en hechten aan een constructieve samenwerking met- en inbreng vanuit het Platform. De heer Paul Weststrate heeft namens de zes initiatiefnemende partijen de opdracht gekregen als onafhankelijk voorzitter mede vanwege zijn onpartijdige en doortastende optreden bij eerdere complexe dossiers zoals de Rotterdamsebaan’.

‘Tot slot geven wij hieronder de tekst van de aan Awareness (het bureau van Paul Weststrate, red.) verstrekte opdracht: ‘Hierbij ontvangt u de opdracht voor het voorbereiden en voorzitten van het Bewonersplatform Verkenning CID-Binckhorst, als onderdeel van het participatie-en communicatieproces met (vertegenwoordigers van) belanghebbenden, voor de realisatie van een hoogwaardige openbaar vervoer-verbinding in de Binckhorst’.’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter