Nieuws
Subsidievouchers voor nieuwe technologie in de zorg

Het innovatieprogramma ZorgTech stelt subsidievouchers beschikbaar voor technologiebedrijven en zorgorganisaties uit de regio. Een belangrijke voorwaarde is dat bij ieder project minimaal één gemeente betrokken is. Nieuwe technologie kan de zorg bereikbaar houden voor elke burger. Toegankelijke, betaalbare en kwalitatief goede zorg staan onder druk door een groeiende en steeds ouder wordende bevolking.

Iedere gemeente heeft een rol in ondersteuning van mantelzorg, zorg voor jeugd en gezin en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Technologie kan worden ingezet om de inzet van zorgpersoneel te voorkomen of mensen in staat te stellen langer thuis te wonen. De vouchers zijn bestemd voor innovaties die al uitgewerkt zijn tot een (werkend) prototype.

Technologiebedrijven, zorgorganisaties en gemeenten die interesse hebben in het programma, maar nog geen consortium zijn, kunnen zich voor indiening bij het programma melden. Met het netwerk van de programmapartners wordt dan geprobeerd diverse partijen uit de regio met elkaar te verbinden. Tot 30 juni is er de mogelijkheid  om een voucher aan te vragen. Er is € 250.000,- beschikbaar voor vijf innovatieprojecten. Op de programmasite staat alle informatie. (foto MRDH)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter