Nieuws
Uitbreiding Het Beste Paard van Stal

Het Beste Paard van Stal, Stompwijkseweg 20c, waar mensen met een zorgvraag terecht kunnen voor paardencoaching en dagbesteding, wordt uitgebreid. Nu is de zorgcapaciteit kleiner dan de vraag en zijn de voorzieningen te beperkt om het hele jaar door de juiste zorg en begeleiding aan te kunnen bieden.

Dat heeft wethouder Jan Willem Rouwendal de gemeenteraad bericht. B&W werken mee aan een herontwikkeling van het perceel zodat er 20 paarden gehouden kunnen worden. Op het terrein komen twee nieuwe stallen, een rijbak, kantine en bedrijfswoning. Daarnaast wordt ‘Paddock paradise’ gerealiseerd waar de paarden in een zo natuurlijk mogelijke omgeving kunnen bewegen.

De gemeente is voornemens om medewerking te verlenen aan een initiatief van stichting De Tureluur. De stichting wil daghoreca realiseren ter plaatse van het recreatief knooppunt Stompwijk (hoek Middenweg/Kostverlorenweg) met een paviljoen, terras, kas en moestuin. Dit als dagbesteding voor mensen met een beperking. Vooruitlopend op het bestemmingsplan wordt de bouw van het hoofdgebouw mogelijk gemaakt met een aparte vergunningprocedure. (foto Het Beste Paard van Stal)

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter