Activiteiten
Bijzondere vondst te zien tijdens Nationale Archeologiedagen

In Museum Swaensteyn zijn tijdens de Nationale Archeologiedagen, van vrijdag 18 tot en met zondag 20 juni, bijzondere dingen te zien. Zoals een onderdeel van een Romeins Paardentuig.

Dinsdag 7 juli 2020 werd een kabelsleuf gegraven aan de Fonteynenburghlaan, langs speeltuin Agora naar de Arentsburghlaan, dwars door het gebied waar in de tweede en derde eeuw de Romeinse stad Forum Hadriani was gelegen. Leden van de Archeologische Werkgroep Leidschendam-Voorburg, de AWLV, doorzochten de uitgegraven grond en vonden naast enkele stukken Romeins aardewerk, een bronzen schijfje ingelegd met email uit de 2e eeuw na Chr.

In eerste instantie werd gedacht dat het schijfje een fibula was, een Romeinse kledingspeld, maar na onderzoek bleek het te gaan om een onderdeel van een Romeins paardentuig, Het schijfje diende ter versiering. De AWLV heeft het schijfje professioneel laten conserveren door ArcheoMetaal, zodat het ook in de toekomst bewaard blijft. Het wordt nu tentoongesteld in Museum Swaensteyn, aan de Herenstraat in Voorburg.  Reserveer vast een ticket online via www.swaensteyn.nl (foto’s AWLV)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter