Op warme zomerse dagen introduceert HTM de Strandexpress Scheveningen Strand, te beginnen op zondag 20 juni. Dit is een sneltram die rijdt over het traject van tram 9 tussen station Hollands Spoor en Scheveningen Noord. De Strandexpress stopt alleen bij station Hollands Spoor, station Den Haag Centraal, Kurhaus en Zwarte Pad.

Eind mei 2021 sloten gemeente Den Haag, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, NS en HTM een overeenkomst Slim en Schoon naar Stad en Strand, waarin meerdere ideeën zijn opgenomen om op een duurzame en snelle manier met het openbaar vervoer en bijvoorbeeld deelfietsen naar Scheveningen te reizen en daarmee onze badplaats bereikbaar te houden.

De sneltram rijdt dit jaar als proef voor de duur van vier weken tot aan de start van de zomerdienstregeling op 17 juli aanstaande. Dan verhoogt HTM zoals gebruikelijk de frequentie van tram 9 naar iedere 4 tot 5 minuten. De proef met de Strandexpress is nu nog niet opgenomen in de dienstregeling en is daardoor niet te zien in de reisplanner. Wel wordt de aankomsttijd aangegeven op de reisinformatieborden op de halten waar deze stopt. Als de proef met de Strandexpress slaagt, zal deze volgende zomer in de dienstregeling worden opgenomen. (foto HTM)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter