Activiteiten
Paardensport kan in Vlietland blijven

Ook in de toekomst kan de paardensport in het natuur- en recreatiegebied blijven. Weliswaar op een andere plaats dan tot nu toe, maar er is grond genoeg. Dat stelt Bart Carpentier Alting, directeur van Recreatiecentrum Vlietland, in een reactie op een bericht van SGW Vlietland. Dat gaf aan dat het jaarlijks paardensportevenement eventing (dressuur, springen en cross country) dit jaar niet doorging en dat het tevens de laatste jaar was dat het in Vlietland georganiseerd kon worden.

Volgens Carpentier Alting klopt het dat het evenement niet meer op de ‘oude’ locatie kan plaatsvinden. Daar wordt om 2022 gestart met de bouw van 221 recreatiewoningen. Er ligt inmiddels een overeenkomst met de gemeente voor het project. Nadat de gemeente het bestemmingsplan heeft gewijzigd kan het geheel starten. Dit najaar wil de gemeente het gewijzigde bestemmingsplan voorleggen.

De nieuwe voorzitter van SGW Vlietland, Kees de Jong: ,,Wij willen op Vlietland door gaan. Maar door de bouwactiviteiten blijft er in die hoek van Vlietland niets over. Bart heeft ons nu een ander stuk aangeboden. Dat zou wel kunnen maar er zijn nog wel wat hobbels te nemen zoals het parkeren. Sowieso wordt het kleiner dan de laatste vijftien jaar.’’

,,We zijn ons ook elders aan het oriënteren. Er zijn wel locaties maar de eigenaren en de gemeenten moeten daar voor open staan. Het hoeft niet perse Leidschendam-Voorburg te zijn. In een straal van zo’n 20 kilometer is ook wel iets te vinden. Rond Snowworld in Zoeteremeer bijvoorbeeld. In Oosterheem daar. Of de nieuwe Driemanspolder. We nemen nu even de tijd. We gaan ons best doen maar het hangt ook op voldoende vrijwilligers of we door kunnen gaan.’’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com