Nieuws
Voorburgs Theater Ludens dicht door wateroverlast

Het Voorburgse Theater Ludens heeft, noodgedwongen, de deuren moeten sluiten. Het theater blijft naar verwachting de rest van juni dicht nu het is getroffen door wateroverlast. In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 juni is een grote hoeveelheid regenwater in de zaal van het theater gelopen. Het water kwam binnen via het dak van het woningbouwproject ‘Kleine Feith’, dat tegen het theater aan staat. ,,Een ramp”, aldus theaterdirecteur Rogier Helwig. ,,We zijn anderhalf jaar dicht door corona, mogen we eindelijk open, krijg je dit.”

Het binnendringende water heeft de stroomvoorziening van de theaterinstallatie aangetast. Ook de brandwerende theatergordijnen, de balletvloer, twee filmdoeken en de vleugel (piano, red.) zijn aangetast door het water. Experts van de verzekeringsmaatschappij zullen moeten bepalen wat de schade werkelijk bedraagt.

De lekkages veroorzaakt door de bouwwerkzaamheden aan het Kleine Feith spelen al enige tijd. ,,Het is de bouwer blijkbaar niet gelukt onze signalen serieus te nemen. Nu wij gedreigd hebben met juridische procedures komen ze eindelijk in actie. Bekend verhaal van de kalf en de put…Maar wij zitten met de schade. Het is maar de vraag of je alles vergoedt krijgt. En we leiden natuurlijk schade omdat lucratieve verhuren niet door kunnen gaan’’, aldus Helwig.

Het theaterseizoen 2021-2022 wordt, als dat nog kan doorgaan, op 3 juli afgesloten met twee voorstellingen van Enge Buren. Daarna verplaatsen de voorstellingen zich naar de tuin van Huygens’ Hofwijck, onder de noemer ‘Het Groene Podium’. (Foto: theater Ludens nadat water is weggewerkt)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter