Op een stuk grond langs de N206 (Leiden-Zoetermeer) in Stompwijk kunnen tien tot vijftien zogenoemde Tiny Houses verschijnen mits de gemeente Leidschendam-Voorburg daaraan meewerkt. Dat hebben Jos en Jokelien van Rijn, eigenaren van de grond, kenbaar gemaakt. De eerste bewoners zouden er begin 2022 kunnen zitten. Tiny Houses zijn duurzame woningen van maximaal 50 vierkante meter groot.

,,In principe willen we het zichzelf laten bedruipen. We leggen zelf de nutsvoorzieningen en de infrastructuur aan. De huisjes krijgen zonnepanelen, zijn gasloos en het park autoluw. Parkeren kan langs de rand. Op zo’n manier kun je de prijs ook interessant houden voor jongeren, die net van school komen. Het kost de gemeente niet extreem veel geld. Het is de uitdaging om er iets moois van te maken. Probleem is alleen de bestemming. Die is agrarisch en al sinds 2007 staat ingetekend dat die verandert naar recreatief’’, aldus Jos van Rijn in de Dorpsketting, huis-aan-huisblad in Stompwijk.

In Stompwijk wordt al vele jaren niet meer gebouwd. Als er een woning verschijnt is die veel te duur voor de lokale bewoners. Jonge Stompwijkers trekken dan ook weg. Oudere Stompwijkers blijven noodgedwongen in veel te grote huizen wonen, of moeten gaan inwonen bij familie. Inmiddels hebben zo’n 200 mensen een petitie getekend waarin de gemeente, en gemeenteraad, wordt gevraagd mee te werken aan het plan voor de Tiny Houses.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter