Activiteiten
Olympic Festival brengt magie Spelen naar het strand

Van 23 juli tot en met 8 augustus vinden de Olympische Zomerspelen plaats in Tokio. Het grootste sportevenement ter wereld waar TeamNL ongetwijfeld weer mooie sportprestaties gaat leveren. Om zoveel mogelijk mensen hierbij te betrekken en het Olympische gevoel ook in eigen land aan te jagen organiseert NOC*NSF in samenwerking met gemeente Den Haag en TIG Sports hét thuisblijfevenement: TeamNL Olympic Festival Tokyo 2020. Sport doen, kijken en beleven op het sportstrand van Den Haag.

Het TeamNL Olympic Festival is de opvolger van de Olympic Experience dat tijdens de Spelen van Rio 2016 ook op het sportstrand van Den Haag werd gehouden. Overdag kunnen bezoekers diverse sporten beoefenen onder begeleiding van meer dan 50 sportbonden , de Olympische Spelen volgen op grote TV schermen inclusief voor- en nabeschouwingen door oud-topsporters. Oorspronkelijk zou het festival net als de Spelen in 2020 plaatsvinden, maar dit werd vanwege de coronapandemie een jaar uitgesteld.

Judoka Roy Meyer en paralympisch kampioene atletiek Marlou van Rhijn worden ambassadeurs van het evenement. Roy Meyer: ,,Ik voel mij vereerd om ambassadeur en gastheer van de TeamNL Olympic Festival te zijn. Als sportman was het natuurlijk mijn doel om zelf naar Tokio te gaan maar nu krijg ik de kans om samen met veel anderen dat sportfeest in eigen land in gang te zetten.” Meyer en Van Rhijn zullen op een groot aantal dagen bij het Olympic Festival aanwezig zijn en bij diverse activiteiten betrokken zijn.

Alle TeamNL sporters wacht een warm onthaal tijdens het Olympic Festival op het strand in Den Haag. Door alle beperkende maatregelen die Tokio vanwege covid-19 heeft doorgevoerd vliegen de sporters binnen twee dagen na hun laatste wedstrijd terug naar Nederland. Gerard Dielessen algemeen directeur NOC*NSF: ,,Het worden zeer bijzondere Olympische en Paralympische Spelen dit jaar. Een jaar uitgesteld en zonder Nederlands publiek in Tokio. Het is voor TeamNL fantastisch te weten dat Nederland zich hier op het strand en in de stad zal verzamelen om hen aan te moedigen en de Spelen van Tokio samen te beleven. En als ze terug in Nederland zijn gaan we de successen samen vieren. Het doel is de Nederlandse samenleving trots te maken en te verbinden met de prestaties van TeamNL. Samen met Den Haag, de sportbonden en onze commerciële (media)partners halen we Tokio naar Nederland.”

Ook in de stad kunnen mensen de magie van de Olympische Spelen beleven. Op alle dagen van het festival vinden er, verspreid over 10 locaties door heel Den Haag, sportieve activiteiten plaats. Het gaat om een variatie aan clinics, toernooien, kennismakingslessen, en meet & greet met een TeamNL atleet. De activiteiten zijn gericht op uiteenlopende doelgroepen (jeugd, senioren en minder validen) en passen goed bij hen. Bij alle activiteiten zijn lokale sportaanbieders en sportbonden betrokken, zij zorgen voor een unieke olympische ervaring voor alle deelnemers.

Na afloop van de Olympische Spelen komen de TeamNL sporters op dinsdag 10 augustus bij elkaar op het sportstrand van Den Haag. Die dag opent het festivalterrein voor de laatste keer haar deuren voor het publiek. De sporters, waaronder alle medaillewinnaars, worden in het bijzijn van supporters van TeamNL gehuldigd.

(Op de foto V.l.n.r. Gerard Dielessen, Roy Meyer, Esther Vergeer en Hilbert Bredemeijer. Foto: Gemeente Den Haag/ Ronald Hoogendoorn)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter