Nieuws
Aanleg parkeerterrein Venestraat uitgesteld

De aanleg van een parkeerterrein achter de Venestraat in Leidschendam, goed voor 70 plaatsen, is uitgesteld naar 2023. Dat heeft wethouder Jan Willem Rouwendal de gemeenteraad laten weten. Reden voor het uitstel vormen de plannen voor renovatie en nieuwbouw Leidsekade 6 tot en met 10, alsmede de geplande bouw van 12 appartementen op het parkeerterrein zelf.

De wethouder stelt dat het de bedoeling was het parkeerterrein in twee fasen aan te leggen. Daar is nu echter van afgestapt omdat de bouwplannen te veel schade gaan opleveren voor het nieuw aangelegde parkeerterrein. Vandaar dat nu gewacht gaat worden op, in elk geval, de plannen met de panden aan de Leidsekade.

De gemeente gaat het de projectontwikkelaar, Waterland, nog een anterieure overeenkomst sluiten. Dat zal deze zomer gebeuren. Waterland heeft voor de Leidsekade wel een bouwkundig rapport ingediend. Dat wordt nu beoordeeld. Bovendien zal er bodemsanering moeten gaan plaatsvinden. Bij alle plannen, evenzo voor de bouw van de 12 appartementen, is vertraging opgetreden, aldus Rouwendal.

Het parkeerterrein is bedoeld om te voorkomen dat bezoekers van het Damcentrum met de auto het centrum inrijden. Er wordt al meer dan vijf jaar over gesproken. Het meest recent over de positie van de in- en uitgangen van het parkeerterrein.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter