Activiteiten
Programma voor Het Groene Podium

Theater Ludens, Veur Klassiek en Huygens’ Hofwijck hebben de handen ineen geslagen en presenteren in juli en augustus een mooi en gevarieerd programma met muziek, cabaret en toneel. Niet op het podium van het theater, maar in de tuin van Hofwijck. Tickets zijn te bestellen via de website van Theater Ludens. Tickets kosten €14,- inclusief een drankje aan de bar van DISH-Catering.

Klassiek Le Coultre & van Hees: Donderdag 8 juli, 16.00 uur: PanDemie, een tragikomische miniopera over de coronatijd. Een muzikale reis door de mooiste opera’s van Monteverdi tot Gershwin, van Carmen tot Zauberflöte voor het hele gezin! Duo LeCoultre & VanHees bestaat uit violist en altviolist Floor Le Coultre en gitarist Martin van Hees.

Toneel Houweling & Van Groningen: Zaterdag 17 juli, 21.00 uur: ‘Glad IJs’ is een eenakter over de kern der dingen. Je volgt het gesprek tussen een psychiater en haar cliënte. Denk je. Gaandeweg blijkt niets te zijn wat het lijkt. Je wordt meegenomen om vanuit een totaal ander perspectief naar de wereld der dingen, het leven te kijken dan je gewend bent.

Het Skazka Kwartet: Donderdag 22 juli, 16.00 uur: Anna Steenhuis, Lena ter Schegget, Lisa Eggen en Emma Besselaar bundelen sinds de zomer van 2020 hun liefde voor kamermuziek in het Skazka Kwartet. Skazka (скáзка) is het Russische woord voor ‘verhaal’ of ‘sprookje’. Op 22 juli spelen zij Beethoven.

Concert Gerard Alderliefste: Zaterdag 31 juli, 21.00 uur: Een muzikale voorstelling rond het recent verschenen boek ‘Mijn Avonturen met Ramses Shaffy’. Ondersteund door muziek en geprojecteerde foto’s en video’s vertelt Gerard over zijn avonturen met Ramses.

Klassiek Trio Cortado: Donderdag 5 augustus, 16.00 uur: Hannah de Witte, Arthur Klaassens en Jasper Grijpink – een hecht trio van jonge blazers die uitblinken door hun virtuoze spel, briljante arrangementen en haarscherp samenspel. Muziek in allerlei genres van de 16e eeuw tot nu.

Cabaret Fabian Franciscus: Zaterdag 14 augustus, 21.00 uur: Voor zij die ook ooit ‘coaching’ hebben gehad zal ‘Kleine Wereld’ vol zitten met herkenbare (en soms wat minder herkenbare) avonturen bij de psycholoog. Mocht je nog nooit een ‘coach’ hebben gehad, hoef je je geen zorgen te maken; Fabian weet zelfs voor jou ook een reden te verzinnen om er toch een te nemen!

Concert Trio C tot de 3e: Donderdag 19 augustus, 16.00 uur: Carel den Hertog (viool), Coos Lettink (accordeon) en Caspar Terra (klarinet) laten zich inspireren door klezmer, balkan- en zigeunermuziek. Door hun ontembare drang tot improviseren geven ze traditionele melodieën vaak bijzondere en onverwachte wendingen en creëren ze een uniek geluid.

Concert Stips & Brokamp: Zaterdag 28 augustus, 21.00 uur: Robert Jan Stips & Marieke Brokamp trekken met een verrassend duo-programma door het land met een voor een piano-viool-duo ongebruikelijk spannend, super breed repertoire wat alle grenzen tussen diverse muziekstijlen doet verbleken.