Activiteiten
Theater Ludens trekt deze week naar buiten

Dit is het programma van Theater Ludens voor deze week. De kassa is geopend op woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en een uur voor aanvang van de voorstellingen. Kaarten reserveren en bestellen kan ook www.theaterludens.nl 

Donderdag 8 juli: Klassiek concert / Floor Le Coultre (viool) & Martin van Hees (gitaar) PanDemie. Aanvangstijd: 16.00 uur. Toegangsprijs: € 14,00.

Duo LeCoultre & VanHees  bestaat uit violist en altviolist Floor Le Coultre en gitarist Martin van Hees. Zij ontmoetten elkaar op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij beiden excelleerden in hun studie. Sinds het behalen van hun master in 2014 is duo LeCoultre & VanHees een vast duo. In 2020 is hun eerste album uitgekomen genaamd ‘Cuckoo’ songs of Europe.

Floor Le Coultre heeft zich geëtaleerd als gepassioneerd en communicatief kamermusicus. Ze behaalde haar masterdiploma met onderscheiding voor ‘meeslepend spel’ aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en vervolgde haar post-graduate studie in Italië voor 3 jaar. Zij won verschillende prijzen in concertzalen over de hele wereld en nam deel aan veel (ook internationale) festivals. Zij is in seizoen 21-22 in de Veur Klassiek serie te beluisteren met haar vaste pianist Maarten den Hengst.

Ook Martin van Hees slaagde voor zijn masterstudie met een onderscheiding. Hij gaf concerten over de hele wereld en won prijzen tijdens gitaarconcoursen. Martin maakt actief deel uit van verscheidene projecten met hedendaagse muziek en kamermuziek. Sinds 2014 werkt Martin samen met hedendaagse componisten waaronder Louis Andriessen en Martijn Padding.

Dit duo speelt voor u PanDemie, dit is een tragikomische miniopera over de coronatijd. Een muzikale reis door de mooiste opera’s van Monteverdi tot Gershwin, van Carmen tot Zauberflöte voor het hele gezin.

Dit concert maakt deel uit van de reeks voorstellingen van HET GROENE PODIUM. Het wordt gegeven in de historische buitentuin van Huygens’ Hofwijck, Westeinde 2a in Voorburg.

Zaterdag 17 juli: Toneel / Jhanna Houweling & Wivinneke van Groningen / Glad IJs . Aanvangstijd: 21.00 uur (deur open vanaf 20.30 uur). Toegangsprijs: € 14,00  (inclusief drankje).

Heerlijke comedy op ‘Het Groene Podium’. Deze voorstelling wordt namelijk gegeven in de tuin van Huygens/Hofwijck, Westeinde 2A in Voorburg Oud Goede Tijden Slechte Tijden actrice Jhanna Houweling speelt met collega-actrice Wivinneke van Groningen de heerlijke comedy ‘Glad IJS’.

‘Glad IJs’ is een eenakter over de kern der dingen. Je volgt het gesprek tussen een psychiater en haar cliënte. Denk je. Gaandeweg blijkt niets te zijn wat het lijkt. Je wordt meegenomen om vanuit een totaal ander perspectief naar de wereld der dingen, het leven, te kijken dan je gewend bent. Dat andere kijken ligt zover buiten ons ‘comfort’ denken dat het voelt alsof je je op glad ijs begeeft. Maar als je het aandurft… dan krijg je inzicht in de kern der dingen. Je zult een verrassende avond hebben. Misschien.   Wel zeker is dat je een heerlijke avond zult hebben met deze twee topactrices.

‘Glad IJs’ wordt gespeeld door Wivineke van Groningen (o.a. Medisch Centrum West, Dokter Deen, Flikken Maastricht) en Jhanna Houweling ( o.a. Goede Tijdens Slechte Tijden, Baantjer, Oppassen) in de regie van Hein van Beem.

Als het concert buiten niet door kan gaan vanwege slecht weer, zal het concert worden gestreamd door Omroep Midvliet. Theater Ludens brengt dan de bezoekers per mail op de hoogte. (foto’s Theater Ludens)