Nieuws
Meer geld nodig voor verhuizing rugbyclub

De verhuizing van rugbyclub VRC gaat de gemeente meer kosten dan de daarvoor uitgetrokken 200.000 euro. Dat heeft wethouder Astrid van Eekelen de gemeenteraad bericht. VRC moet weg aan De Star in Leisdschendam vanwege woningbouw. Zoals Vlietnieuws al berichtte is het de bedoeling dat VRC naar sportpark Westvliet (Voorburg) gaat.

Op Westvliet ligt aan de Groene Zoom de ‘oude ijsbaan’ (tussen Westvliet fitness- en racketclub en Marcanto muziekcentrum); een stuk grond van 130 x 100 meter goed voor één rugbyveld, club- en kleedaccommodatie en enkele parkeerplekken. Het is eigendom van de gemeente Leidschendam-Voorburg.

‘Voordat besloten kan worden of de locatie geschikt te maken is voor VRC, is het noodzakelijk een bodemonderzoek te doen. Aan de hand daarvan kan bepaald worden hoe de bodem behandeld moet worden en of deze geschikt te maken is voor de aanleg van een sportveld’, laat Van Eekelen weten.

‘Nadat de natuurijsbaan buiten gebruik is gesteld, is het terrein gebruikt als gronddepot. Inmiddels wordt dit stuk grond al jaren niet meer gebruikt en is er een overmatige groei van onkruid ontstaan. Om de bodem goed te kunnen onderzoeken, wordt de wilde natuur, die op dit terrein in de loop der jaren is ontstaan, weggehaald. De bomenrij aan de weg blijft staan. Tijdens het onderzoek wordt rekening gehouden met dieren, die in het gebied kunnen leven’.

Als het bodemonderzoek is afgerond wil de wethouder de gemeenteraad laten weten wat de verhuizing gaat kosten en daarvoor een investeringskrediet vragen. Als mogelijk alternatief geldt een uitbreiding van de sportvoorzieningen op Haags grondgebied in het kader van de ontwikkelingen van De Vlietzone. De wethouder praat daarover met de gemeente Den Haag.