Nieuws
Opnieuw verlaten ondernemers de Herenstraat Voorburg

Daar waar de meeste winkelcentra zich na de coronacrisis weer oprichten, blijft het Huygens Kwartier achter. Dezer dagen werd duidelijk dat een aantal ondernemers de Herenstraat verlaat, of zelfs al is vertrokken. Dat laatste geldt voor de racefietsenbouwer, die naar een industrieterrein aan de andere zijde van de Vliet is vertrokken. Ook de damesmode zaak voor grote maten vertrekt. Hier betreft het echter een verhuizing naar de Parkweg. Meest opvallend is het aangekondigde vertrek van de firma Hesseling Stoffering. Deze is al tientallen jaren lang gevestigd op de hoek van de Herenstraat en de Franse Kerkstraat. Nu wordt echter de verhuizing naar Zoetermeer aangekondigd.

Hier tegenover staat slechts één nieuwkomer: de derde vesting van SUCRÉ SALÉ komt wel naar de Herenstraat. Verder is er – ondanks een eerdere wens van de gemeente om geen makelaars in de straat te huisvesten – onlangs een hypotheekshop geopend. Deze heeft een tijdelijke vergunning. In de Herenstraat valt het op dat een aantal winkelpanden al zeer geruime tijd is dicht gekalkt in verband met verbouwingen. Bij anderen is alleen de etalage in gebruik voor een andere ondernemer. En er zijn de nodige winkels, die slechts enkele dagen per week geopend zijn. Bovendien staat tegenover de kerk een enorme horeca ruimte al meer dan een jaar leeg.

Kennelijk wacht iedereen op de eerste bewegingen voor de bouw van een nieuwe Hoogvliet supermarkt en een aantal woningen op het terrein van het oude gemeentehuis. Ook de eeuwige twijfel over de toekomst van de raadszaal in Huize Swaensteyn lijkt de Herenstraat geen goed te doen.