Activiteiten
Tweemaal cultuur snuiven in Groene Podium

Dit is de zomerprogrammering van Theater Ludens. De kassa is geopend op woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en een uur voor aanvang van de voorstellingen. Kaarten reserveren en bestellen kan ook www.theaterludens.nl

Zaterdag 17 juli: Toneel / Jhanna Houweling & Wivinneke van Groningen / Glad IJs. Aanvangstijd: 21.00 uur ( open vanaf 20.30 uur). Toegangsprijs: € 14,00  (inclusief drankje)

Heerlijke comedy op ‘Het Groene Podium’. Deze voorstelling wordt namelijk gegeven in de tuin van Huygens/Hofwijck, Westeinde 2A in Voorburg Oud Goede Tijden Slechte Tijden actrice Jhanna Houweling speelt met collega-actrice Wivinneke van Groningen de heerlijke comedy ‘Glad IJS’.

‘Glad IJs’ is een eenakter over de kern der dingen. Je volgt het gesprek tussen een psychiater en haar cliënte. Denk je. Gaandeweg blijkt niets te zijn wat het lijkt. Je wordt meegenomen om vanuit een totaal ander perspectief naar de wereld der dingen, het leven, te kijken dan je gewend bent. Dat andere kijken ligt zover buiten ons ‘comfort’ denken dat het voelt alsof je je op glad ijs begeeft. Maar als je het aandurft… dan krijg je inzicht in de kern der dingen. Je zult een verrassende avond hebben. Misschien.   Wel zeker is dat je een heerlijke avond zult hebben met deze twee topactrices.

‘Glad IJs’ wordt gespeeld door Wivineke van Groningen (o.a. Medisch Centrum West, Dokter Deen, Flikken Maastricht) en Jhanna Houweling ( o.a. Goede Tijdens Slechte Tijden, Baantjer, Oppassen) in de regie van Hein van Beem.

Als het optreden buiten niet door kan gaan vanwege slecht weer, zal het concert worden gestreamd door Omroep Midvliet. Theater Ludens brengt dan de bezoekers per mail op de hoogte.

Donderdag 22 juli: Concert / Skazka kwartet /  spelen Beethoven en Britten . Aanvangstijd: 16.00 uur . Toegangsprijs: €  14,00 .

Dit concert maakt deel uit van de reeks voorstellingen van HET GROENE PODIUM. Het wordt gegeven in de historische buitentuin van Huygens’ Hofwijck, Westeinde 2a in Voorburg.

Het Skazka kwartet speelt: Beethoven: Razumovsky kwartet nr. 1 opus 59  ; Britten: 2e strijkkwartet in C opus 36

Het Skazka kwartet bestaat uit Anna Steenhuis, Lena ter Schegget, Lisa Eggen en Emma Besselaar. Skazka is het Russische woord voor verhaal of sprookje. Dit jonge kwartet (ontstaan in 2020) produceerde al zijn eigen familievoorstelling ‘Ludwig en de prinses’. Ook zullen zij te zien zijn op het Delft Fringe Festival 2021 en het Peter de Grote Festival 2021. Vanaf oktober 2020 volgen zij lessen aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Zij hebben allen reeds hun sporen in de muziekwereld verdiend en bundelen sinds de zomer van 2020 hun liefde voor kamermuziek in het Skazka Kwartet.
Slecht weer? Het is mogelijk dat de voorstelling wordt afgelast indien de omstandigheden het niet toelaten (harde wind, regen, guur weer). U ontvangt hierover uiterlijk 48 uur van tevoren bericht per email. U kunt de voorstelling dan tóch zien en horen. In samenwerking met onze mediapartner Omroep Midvliet wordt de voorstelling dezelfde dag, dezelfde tijd gestreamd, vanuit Huygens’ Hofwijck zelf. U kunt de voorstelling op televisie bekijken (Midvliet is te zien op Ziggo kanaal 916 of KPN/XS4All kanaal 1189). Restitutie bij afgelasting is dus niet mogelijk. (foto Charles Groeneveld)