Nieuws
Inschrijving bouwproject HerenTuyn Voorburg gestart

Nadat het lange tijd stil is gebleven, worden bezoekers van de Herenstraat in Voorburg nu uitbundig gewezen op de bouwplannen op de plek van het vroegere gemeentehuis en de huidige Hoogvliet supermarkt. Aan de gevel van het pand op de hoek van Herenstraat en Vlietstraat zijn enorme reclameborden opgehangen. Hier wijst projectontwikkelaar Waaijer op de toekomstige HerenTuyn. De start van de bouw staat op de agenda voor eind dit jaar.

Belangstellenden kunnen zich nu al inschrijven. De Herentuyn is, aldus Waaijer,  een zorgvuldige herontwikkeling in oud-Voorburg, ter hoogte van de Vlietstraat en delen van de Raadhuisstraat en Herenstraat. De ontwikkeling is een initiatief van de in buitenplaats Sionslust gevestigde projectontwikkelaar Waaijer Projectrealisatie, in samenwerking met Hoogvliet Supermarkten en het in de Herenstraat gevestigde architectenbureau RPHS+. ‘De Herentuyn wordt prachtig opgenomen in de bestaande historierijke dorpskern met bijzondere toevoegingen van groen in de straten en op de daken’.

De Herentuyn omvat 37 comfortabele en energiezuinige appartementen, stadswoningen en herenhuizen met vaak royale buitenruimtes. Een deel hiervan is gegroepeerd rond een zorgvuldig ontworpen daktuin met volwassen groen. Parkeren kan in de ondergrondse garage met lift. Snel even een boodschap doen kan in de vernieuwde Hoogvliet, die binnen De Herentuyn van plaats verandert.

Op de plek van de huidige achterzijde van de  Hoogvliet komen aan de Vlietstraat vijf stadswoningen, waarvan vier drielaags en één tweelaags. Op de hoek met en in de Raadhuisstraat zijn in het plan ook drie drielaagse herenhuizen en een comfortabel tweelaags appartement opgenomen. Alle woningen beschikken over bergingen op de begane grond en één of meerdere royale buitenruimtes, zoals een zeer grote tuin, een riant dakterras of balkon.

Boven de nieuwe Hoogvliet aan de andere zijde van de Vlietstraat komen in totaal 26 appartementen, waarvan er vier tweelaags zijn. De overige appartementen zijn gelijkvloers. Bijzonder is dat bijna alle appartementen een royaal terras aan de groene en uitnodigende daktuin hebben: of direct aan de tuin zelf of een etage erboven. Door de veelal getrapte bouwkundige opzet geniet iedereen van het groene uitzicht, de lucht en de zon. Ook beschikken diverse appartementen over een balkon aan de Raadhuisstraat richting de Vliet. Verder worden er drie bestaande tweelaagse bovenwoningen aan de Herenstraat gerenoveerd en geïntegreerd in het plan. Deze bestaande woningen krijgen nieuwe buitenruimten en entrees boven de supermarkt grenzend aan de gemeenschappelijke daktuin. De appartementen hebben een berging op de begane grond, inclusief oplaadmogelijkheid voor elektrische fietsen.

Aan de Raadhuisstraat wordt de nieuwe supermarkt als het ware ingepakt met een appartement, bergingen en sociale ruimten om zoveel mogelijk transparante gevels te maken. De gevels die nu dicht zijn, worden straks open en levendig. Het monumentale transformatorstation in de Vlietstraat wordt gedemonteerd en na de realisatie van de parkeergarage opnieuw opgebouwd, met behoud van bestaande materialen, op exact dezelfde locatie en geïntegreerd in het plan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter