Nieuws
Leidschendam-Voorburg toch in de Tour

Leidschendam-Voorburg figureert toch in de plannen die Rotterdam en Den Haag hebben om in 2024 of 2025 de start van de Tour de France te organiseren alsmede de eerste twee etappes. Dat blijkt uit de zogenoemde Bidbook dat beide gemeenten hebben opgesteld. De eerste etappe is een tijdrit in Rotterdam. De tweede een rit over 175 kilometer met als finishplaats Den Haag. Conform de route die in het Bidbook staat komt de Tourkaravaan dan via Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer in Leidschendam-Voorburg om dan door te rijden richting Wassenaar. De derde dag gaan de renners van Rotterdam richting Valkenburg. B&W van Leidschendam-Voorburg hebben tot nu toe geen enkele ruchtbaarheid aan het Tourfenomeen gegeven. Dit in tegenstelling tot Rijswijk waar B&W al hebben aangegeven alles uit de kast te zullen halen voor de Tour doorkomst. In augustus 2017 deed de BinckBank Tour voor profwielrenners Leidschendam-Voorburg aan. De gemeente besteedde daar vele tonnen aan. Men hoopte op naamsbekendheid en meer toeristen. Dat bleef uit.