Nieuws
Project ontwikkeling Spoorzone van Alphenstraat

De gemeente is samen met de gemeente Den Haag en NS Stations het project Spoorzone Van Alphenstraat (Voorburg) gestart. Men heeft het onderzoeksbureau Tertium in de arm genomen om wensen, zorgen en ideeën van bewoners, ondernemers en anderen in de omgeving in kaart te brengen. Zo willen de partijen een plan maken dat zo goed mogelijk aansluit bij de behoeftes van de buurt, en dat zo veel mogelijk rekening houdt met de verschillende belangen, aldus een tekst op een site die speciaal voor het project is gestart: https://spoorzone-vanalphenstraat.nl/

NS Stations, de gemeente Den Haag en de gemeente Leidschendam-Voorburg willen het gebied tussen station Laan van NOI en de Van Alphenstraat ontwikkelen tot woon- en werkgebied, zo staat op de site te lezen. Er komen 55.000 tot 70.000 m2 (bruto vloeroppervlakte) aan woningen, kantoren en (maatschappelijke) voorzieningen. De openbare ruimte wordt een ‘groene buurthuiskamer’: een plek waar het prettig spelen, ontmoeten en verblijven is, gericht op voetgangers en fietsers. De stationsingang aan de zijde van Voorburg wordt een volwaardige ingang met voorzieningen voor de reizigers zoals fietsparkeren. Ook de Haagse zijde wordt daarbij meegenomen.

Op de site staat een enquête die ingevuld kan worden. Indien omwonenden liever een gesprek willen kan dat. ‘Wij zitten klaar bij Blend One (Van de Wateringelaan 1) op dinsdag 20, woensdag 21 juli en donderdag 22 juli tussen 10.00 en 12.00 en tussen 13.00 en 15.00’. Voor een gesprek moet via de site wel een afspraak gemaakt worden.

Het initiatief is opvallend. Tot nu toe toonden B&W geen enthousiasme voor de ‘Haagse plannen’ rond station Laan van Nieuw Oost Indië. Zo wil Den Haag de strook tussen de Van Alphenstraat en het spoor (Haags grondgebied) gaan bebouwen, onder andere met hoogbouw. De Van Alphenstaat zelf zou een fietsroute moeten worden zonder auto’s of parkeren. De tram- en bushalte op de Laan van Nieuw Oost Indië aan Voorburgse kant zou verplaatst moeten worden naar de Haagse zijde. (foto Tertium)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter