Activiteiten
Deze maand op Buitenpodium Theater Ludens

Dit is het buitenprogramma van  Theater Ludens. Telefoonnummer: 070-3864880. De kassa is geopend op woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en een uur voor aanvang van de voorstellingen.  Kaarten reserveren en bestellen kan ook www.theaterludens.nl 

Donderdag 22 juli: Concert / Skazka kwartet /  spelen Beethoven en Britten . Aanvangstijd: 16.00 uur. Toegangsprijs: €  14,00 .

Dit concert maakt deel uit van de reeks voorstellingen van HET GROENE PODIUM. Het wordt gegeven in de historische buitentuin van Huygens’ Hofwijck, Westeinde 2a in Voorburg. Het Skazka kwartet speelt: Beethoven: Razumovsky kwartet nr. 1 opus 59   Britten: 2e strijkkwartet in C opus 36. Het Skazka kwartet bestaat uit Anna Steenhuis, Lena ter Schegget, Lisa Eggen en

Emma Besselaar. Skazka is het Russische woord voor verhaal of sprookje. Dit jonge kwartet (ontstaan in 2020) produceerde al zijn eigen familievoorstelling ‘Ludwig en de prinses’. Ook zullen zij te zien zijn op het Delft Fringe Festival 2021 en het Peter de Grote Festival 2021. Vanaf oktober 2020 volgen zij lessen aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Zij hebben allen reeds hun sporen in de muziekwereld verdiend en bundelen sinds de zomer van 2020 hun liefde voor kamermuziek in het Skazka Kwartet.
Slecht weer? Het is mogelijk dat de voorstelling wordt afgelast indien de omstandigheden het niet toelaten (harde wind, regen, guur weer). U ontvangt hierover uiterlijk 48 uur van tevoren bericht per email. U kunt de voorstelling dan tóch zien en horen. In samenwerking met onze mediapartner Omroep Midvliet wordt de voorstelling dezelfde dag, dezelfde tijd gestreamd, vanuit Huygens’ Hofwijck zelf. U kunt de voorstelling op televisie bekijken. Restitutie bij afgelasting is dus niet mogelijk.

Zaterdag 31 juli: Concert / Gerard Alderliefste / Mijn avonturen met Ramses Shaffy. Aanvangstijd: 21.00 uur. Toegangsprijs: €  14,00 .  Deze voorstelling wordt gegeven in de tuin van Huygens/Hofwijck, Westeinde 2A in Voorburg.

Gerard Alderliefste begeleidde Shaffy tijdens de onverwachte en door weinigen voor mogelijk gehouden toegift van diens carrière.  De revival van het lied ‘Laat me -Vivre’, door Shaffy en Alderliefste opnieuw opgenomen in 2005, leidde tot een reeks optredens door heel Nederland. Gerard beschrijft de avonturen die zij onderweg  beleefden en daarmee  het ontstaan van een bijzondere vriendschap. In het boek ‘Mijn Avonturen met Ramses Shaffy’ lezen we als het ware mee in het dagboek van Gerard, uitgewerkt ter gelegenheid van Shaffy’s  tiende sterfdag op 1 december 2019. Ondersteund door geprojecteerde foto’s en video’s vertelt Gerard over zijn avonturen met Ramses. Hij maakt natuurlijk ook muziek. Er is (samen-) zang, begeleid op piano en/of gitaar en er is (indien mogelijk) rode wijn en kroepoek, waar Ramses zo gek op was.