Mening
U zegt het maar: Vaccineren jongeren van groot belang

‘Ben je tussen de 12-18 jaar? Dan kan je sinds begin deze maand een afspraak maken voor een vaccinatie tegen het Coronavirus. Je krijgt dan BioNTech/Pfizer. Dit vaccin is getest en veilig bevonden voor jongeren van 12 jaar en ouder. De keuze om je te laten vaccineren is natuurlijk helemaal vrijwillig. Dat bepaalt iedereen voor zich. Maar GGD Haaglanden vindt het belangrijk dat zoveel jongeren hiertoe besluiten. Om de kans te verkleinen dat je onverhoopt toch ziek wordt, of een vriend(in), familielid of iemand anders besmet. Maar ook om te voorkomen dat er straks weer allerlei maatregelen zoals het sluiten van scholen of sportverenigingen nodig zijn, waar met name mensen in deze leeftijdscategorie zo ontzettend veel last van hebben.

Dus als het aan ons ligt: ben je tussen de 12 en 18 jaar? Plan een afspraak en zorg dat je in elk geval voor het begin van het nieuwe schooljaar een eerste prik hebt ontvangen. Alleen zo, met elkaar, kunnen we de pandemie bestrijden.

Heb je vragen over de coronavaccinatie? Die kun je stellen via de chat voor jongeren tot 23 jaar via www.jouwggd.nl Dat kan ook anoniem. De chat is geopend van maandag tot en met vrijdag van 14:00 uur tot 20:00 uur en in het weekend van 18:00 uur tot 20:00 uur.

Ben je 16 jaar of 17 jaar? Dan mag je zelf beslissen of je je wilt laten vaccineren. Ben je jonger dan 16 jaar? Dan beslis je samen met je ouders of verzorgers over vaccinatie. Jij en je ouders kunnen je op allerlei manieren goed laten informeren voordat jullie een keuze maken(externe link). Ben je het niet eens met je ouders? Dan is jouw mening doorslaggevend als je goed weet waar vaccinatie over gaat’.

(GGD Haaglanden)