Nieuws
Beachtram rijdt vanaf vandaag

Vanaf vandaag gaat op tramlijn 1 de HTM Beachtram rijden. Het is een tram vol beleving voor de reizigers. HTM heeft de buitenkant laten bestickeren met een vrolijk en opvallend strandtafereel met veel woordgrappen.

In de tram zelf zijn vrolijke stickers aangebracht op vloeren, wanden en plafond. Er hangen verschillende posters met onder andere een waarop een QR code staat die u direct naar de Spotify zomerhitlijst leidt op uw mobiele telefoon. In de Beachtram ruikt u de zeelucht al, en worden de halteomroepen vooraf gegaan door zeegeluiden in combinatie met zomerse muziek.

Natalie Storm: ,,Om te zorgen dat mensen tijdens het meereizen vrolijk worden en met een goed gevoel uitstappen richting, huis, werk of school. Als de tram komt aanrijden moet je al kunnen zien dat het een vrolijke tram is.”

HTM wil haar reizigers, inwoners en bezoekers van de stad en Scheveningen een positief gevoel meegeven. Men doet dat op oudste tramlijn van Nederland: tram 1. Daarnaast is deze GTL-tram met het nummer 3126 dit jaar ‘jarig’; 30 jaar oud.

Aan de beachtram heeft HTM een fotowedstrijd gekoppeld. De vervoerder daagt mensen uit om hun leukste strandfoto te delen op Facebook of Instagram met #beachtram. Deelnemers maken kans op twee tickets voor Madurodam, LEGOLAND Discovery Centre of SEA LIFE!

De Beachtram rijdt volgens dienstregeling tram 1. Door op http://www.ovzoeker.nl tramnummer 3126 in te toetsen is te zien waar de beachtram op dat moment rijdt. (foto HTM)