Nieuws
Bewoners doodziek van meeuwen

Meerdere bewoners op de Dillenburgsingel in Leidschendam zijn doodmoe door de vele slapeloze nachten door het onophoudelijke krijsen van de meeuwen. De balkons en zonneschermen worden onder gescheten. Klagen bij de gemeente en/of corporatie leidt tot niets. De meeuw is beschermd en men kan weinig doen. De overlast van meeuwen is nog nooit zo erg geweest als deze zomer, aldus de bewoners.

De overlast duurt al 3 maanden. Men is zeer teleurgesteld in het antwoord van gemeente: onder andere het niet voeren van vogels en geen vuilniszakken op straat zetten. Een betrokkene: ,,Dan zou men mogen verwachten van de gemeente dat men hiertegen optreedt. Helaas gebeurt dat niet en de meeuwen en Ook de ratten leven er lustig op los. Zo blijft de overlast in stand.”

In het versterkingsprogramma Sterk voor Noord en vanuit de klankbordgroep is er aandacht voor dit grote probleem. In het voorjaar zijn oude nesten verwijderd. Adequate actie en aanpak is gewenst. Te beginnen met het verbod op het voeren van vogels en keihard optreden tegen het dumpen van voedsel en vuilniszakken op straat. In Den Haag is recent de boete hierop verhoogd tot € 200, in Capelle zelfs tot € 500. Als dat vanwege de Algemene plaatselijke verordening (APV) in Leidschendam niet mogelijk is, pas die dan met spoed aan, zo smeken de Leidschendammers.