Nieuws
Geen verkeersdrempels tegen jakkeren Wilsveen

De gemeente heeft het plan om verkeersdrempels in Wilsveen aan te leggen om zo automobilisten te dwingen langzamer te rijden, laten vallen. Dit in overleg met omwonenden die al jaren klagen over gejakker van automobilisten en de onveilige situaties die daardoor ontstaan.

De weg bij Wilsveen is nu een 60 kilometer per uur weg. Daardoor kunnen er alleen lage drempels komen. Hoge drempels zouden juist tot onveiliger situaties leiden aangezien automobilisten met grote snelheid om zo’n drempel afkomen.

Volgens de gemeente worden de verkeersproblemen in Wilsveen veroorzaakt door de geringe breedte van de weg, de scherpe bocht die er in zit nabij de gemeentegrens van Zoetermeer, het sterk oplopen van een deel van de weg en de nieuwe kruisingen voor fietsers die de Nieuwe Driemanspolder aandoen.

Langs de weg hangen inmiddels snelheidsdisplays. Dit najaar gaat een extern bureau bezien of er extra borden of lijnen op de weg nodig zijn. Op korte termijn wordt in de bocht waar regelmatig auto’s het water in vliegen, een nieuwe vangrail geplaatst.