Nieuws
‘Verdwenen’ kunstwerk terecht; herplaatsing probleem

De ‘verdwenen’ plastiek van Dick Elffers die ooit aan de muur hing van College Het Loo in Voorburg, is terecht. Het geheel ligt in stukken opgeslagen op de gemeentewerf, Tuinenlaan Leidschendam. Het kunstwerk, dat volgens experts van nationaal belang is, ligt daar in de open lucht.

In antwoorden op vragen van GBLV-gemeenteraadslid Sanja Duijvestijn over het lot van het kunstwerk stelt wethouder Astrid van Eekelen dat het ‘in goede staat’ verkeert. De bestuurder erkent ook het belang van het werk.

Over een herplaatsing binnen de gemeente is de wethouder minder enthousiast. Er is een muur voor nodig. Het bouwen daarvan kost 20.000 tot 30.000 euro, geld dat er niet is. Een ander probleem is de omvang van het werk: 15 bij 3 meter; veel groter dan eerder gemeld (3,5 bij 1,35 meter).

De directie van Museum Swaensteyn wil nu aandacht gaan schenken aan Dick Elffers en zijn werk. Bezoekers zal dan gevraagd worden mee te denken over een geschikte plek om de plastiek weer te tonen. Mogelijk kan het ook worden meegenomen in een bouwproject.