Nieuws
B&W willen peperdure tramhalte

B&W willen bij Overgoo een peperdure tramhalte voor tram 19 realiseren. De kosten worden geschat op 9,5 tot 16 miljoen euro. B&W rekenen vooralsnog met 13 miljoen. Medio 2023 wil men de gemeenteraad een voorstel doen hoe dit te financieren.

Volgens B&W is de tramhalte, gelegen tussen de N14 en de Noordelijke verbindingsweg, technisch haalbaar. Er zijn wel twee tunnels nodig: vanuit de Zeeheldenwijk onder de N14 door (36 meter), en vanuit Overgoo onder de Noordelijke verbindingsweg door (28 meter).

Gezien de geïsoleerde ligging van de halte en de sociale veiligheid zijn extra verlichting en camera’s noodzakelijk.

Verantwoordelijk wethouder Jan Willem Rouwendal geeft aan dat HTM sceptisch is over de vervoerswaarde van de halte. B&W willen de halte echter zo spoedig mogelijk, ook al om toekomstige bewoners van Overgoo ervan te weerhouden een nieuwe of extra auto te kopen. Bovendien willen B&W een fietsroute tussen Zeeheldenwijk en Overgoo realiseren waarvoor de tunnels ook nodig zijn. De fietsroute gaat langs de geplande halte.

De plannen houden verband met het ruimtelijk kader voor de ontwikkeling van Overgoo dat Rouwendal aan de gemeenteraad heeft gezonden. Op Overgoo moeten circa 700 nieuwe woningen komen waarvan 30 procent sociaal. Met de woningcorporaties wordt nog bezien of dat 40 procent kan worden.

Van de beschikbare ruimte (95.000 vierkante meter vloeroppervlak) wordt 75 procent woningen, de rest is bestemd voor ‘werk’: kleinschalige werkplekken en wat grotere kantoorruimten. De kleinschalige werkplekken zijn bedoeld voor mensen die nu in het bedrijfsverzamelgebouw Vlietweg 14-15 zitten.

Rouwendal rept verder over zorgvoorzieningen, hotel/sport/welness alsmede horeca die op Overgoo een plek moeten krijgen. Hij erkent tegelijk dat realisatie van alle voornemens ‘vrij complex’ is gezien het feit dat er meerdere grondeigenaren in het gebied zijn.

Het ontwikkelkader zou in oktober door de gemeenteraad vastgesteld moeten worden. De start van bouwactiviteiten is dan voor 2023 voorzien. In het kader is ook de informatie vervat zoals die op 1 juli tijdens een informatiebijeenkomst werd gegeven https://vlietnieuws.nl/2021/07/02/700-woningen-op-bedrijfsterrein-overgoo-leidschendam/

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter