Nieuws
Plannen Huize Swaensteyn kosten vele miljoenen

De plannen om Huize Swaensteyn Herenstraat Voorburg, zetel van de gemeenteraad, griffie en fracties van de partijen in de raad, nieuw in te richten kosten minstens 3,3 tot 6,5 miljoen euro. In die bedragen zijn echter een groot aantal kostenposten niet meegenomen.

Dat blijkt uit stukken die B&W aan de gemeenteraad heeft gezonden. B&W nemen geen beslissing. Dat laten zij over aan de gemeenteraad zelf. Die zou begin november de knoop moeten doorhakken.

De 3,3 miljoen euro is nodig om het bestaande gebouw te renoveren en de zaal van de gemeenteraad te vergroten. Komt daar een overkapping van de binnenplaats bij, dan wordt het bedrag 3,8 miljoen euro. Bij 6 miljoen euro kan er op de zaal van de gemeenteraad ook een extra verdieping komen, en kan er een kelder aangelegd worden. Dit alles om ook Museum Swaensteyn en Artibrak in het pand te kunnen huisvesten. Met de overkapping van de binnenplaats komen de kosten dan op 6,5 miljoen euro.

In de berekeningen is geen rekening gehouden met kosten om de gemeenteraad en de griffie tijdelijk elders onder te brengen vanwege de werkzaamheden aan Huize Swaensteyn. Ook zijn kosten voor verduurzaming, installaties voor het museum, liften en herinrichting niet meegenomen net zo min als projectkosten en een post ‘onvoorzien’.

Museum Swaensteyn en Artibrak hebben inmiddels ook aanvullende wensen op tafel gelegd: een herkenbare straatingang; gebruik van kamers in Huize Swaensteyn; een grote tentoonstellingszaal met daglicht; een grote tentoonstellingszaal die apart van de rest van de ruimten in het gebouw af te sluiten valt.

Eind september wil een commissie uit de gemeenteraad zich over het geheel buigen.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter