Activiteiten
KNVB keurt hoofdveld Forum Sport af

De KNVB heeft het kunstgras hoofdveld van Forum Sport op sportpark ‘t Loo per direct afgekeurd. Er moet derhalve zo spoedig mogelijk een nieuwe kunstgrasmat worden aangelegd. Daarmee zal gestart worden zodra de gemeenteraad op 5 oktober akkoord is gegaan met het twee jaar eerder dan voorzien opnemen van een krediet voor die vervanging. De aanbesteding voor de werken is al gestart.

Dat heeft wethouder Astrid van Eekelen de gemeenteraad bericht. De oorspronkelijke planning was er op gericht dat Forum Sport vrijwel geen hinder zou ondervinden van de afkeuring. De definitieve afkeuring heeft echter als gevolg dat Forum Sport het veld per direct niet meer mag gebruiken. Het veld wordt met name door het eerste elftal en selectieteams van Forum Sport gebruikt. Het eerste van Forum Sport voetbalt op een dermate hoog niveau (zaterdag 1e klasse) dat de accommodatie aan bepaalde extra eisen van de KNVB moet voldoen. Dat betekent dat dit elftal niet zomaar op elk willekeurig veld terecht kan.

Zelfs als de gemeenteraad op 5 oktober 2021 instemt met het voorstel om het veld zo spoedig mogelijk te vervangen, duurt het in totaal vier maanden waarbinnen het niet gebruikt kan worden (vanaf nu tot eind november). Samen met Forum Sport en de KNVB wordt gezocht naar een alternatieve oplossing voor deze periode, aldus Van Eekelen. Eind augustus start voor de selectieteams van Forum Sport het seizoen 2021-2022.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter