Nieuws
Familie de Leeuw helemaal wild van ‘weplant’

Op de voor verbouwing gesloten bloemenwinkel van Aad de Leeuw zijn grote posters verschenen van ‘weplant.nl ‘. Wacht de winkel aan de Herenstraat in Voorburg een nieuwe impuls? Eigenaar Aad de Leeuw houdt in ieder geval vast aan een heropening op 2 september. Hij legt uit: ,,Weplant is een webshop voor planten, die helemaal is gericht op duurzaamheid. Mijn zoon Bram is een van de eigenaren. En ik ben enorm trots op wat hij doet. Dat draag ik zo uit. Of de winkel straks een eerste vestiging wordt? Wie zal het zeggen, ik droom er wel eens van.”

Zoon Bram laat via de website weten: ‘Ontbossing is een van de grootste bedreigingen voor onze planeet. WePlant draagt 100% van de winst af aan herbebossingsprojecten van Trees for All, daar waar het de grootste impact maakt. Je steentje bijdragen aan onze missie is heel makkelijk. Koop onze planten en draag bij aan herbebossing. Jij maakt het verschil’.

‘Wij (Bram de Leeuw en Leon Knottnerus) werken beiden fulltime, maar wilden ons daarnaast inzetten voor een betere wereld. Zo is het idee voor het starten van een Social Enterprise ontstaan. Wij zijn gaan brainstormen over manieren waarop we de meeste positieve impact kunnen realiseren voor onze aardbol. Gezien we beide groene vingers hebben, kwamen we al snel op het idee om een plantenwebshop te starten, waarbij alle winst naar een goed doel gaat. Een aantal weken later was WePlant een feit en verkochten we onze eerste plant’.