Activiteiten
Oer-kunst op bouwschutting provinciehuis

Kunst brengt je in beweging. Ga ook kijken naar ‘Graffiti Dinosaurs’: de kleurrijke oer-kunst op de 120 meter lange bouwschutting rondom het hoofdgebouw van het provinciehuis.  Het hoofdgebouw van het provinciehuis van Zuid-Holland wordt gerenoveerd. Daarom bracht Kunstenaar Patrick Goos verschillende street-art artiesten uit de regio Den Haag samen om de kale bouwschutting aan het Zuid-Hollandplein (het binnenplein van provinciehuis) te voorzien van de meest uiteenlopende graffitikunst.

Deze tweede openlucht graffiti-expositie ‘Graffiti Dinosaurs’ is een ode aan de eerste generatie graffiti artiesten: de dinosauriërs in het vak. Een thema gekozen op initiatief van de kunstenaars zelf. Van grottekeningen tot een diversiteit aan dino’s; de kleurrijke oer-kunst spat bijna van de bouwschutting af.

Heeft u een uurtje over voor een kunstwandeling? Voor de gelegenheid maakte de kunstcommissie van de provincie Zuid-Holland een kunstwandelroute langs kunstwerken in de omgeving van het provinciehuis. De kunst op de bouwschutting maakt onderdeel uit van de route. Iedere stop heeft een link met graffitikunst.

Graffiti Dinosaurs volgt op een eerdere graffiti-expositie in mei dit jaar rondom het project ‘Na 75 jaar Vrijheid’(verwijst naar een andere website). Deze stond volledig in het teken van vrijheid, diversiteit en inclusiviteit. Later dit jaar wordt een derde graffitisessie gehouden met het thema ‘Zuid-Holland’. (foto Prov. ZH)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter