Nieuws
Tinq-tankstation Voorburg gaat verdwijnen

Bij de gemeente Leidschendam-Voorburg ligt een voorstel voor herontwikkeling van de plek waar nu het Tinq-tankstation en de garage van Wittebrug zijn gevestigd, Laan van Nieuw Oosteinde 293, hoek Nicolaas Beetslaan in Voorburg. Gemeenteambtenaren zijn met de initiatiefnemer, die niet nader bekend wordt gemaakt, in gesprek over wenselijkheid en mogelijkheid. Ter zijner tijd zal met buurtbewoners een zogenoemd ‘ambitiedocument’ opgesteld worden met randvoorwaarden voor het project.

Dat heeft de gemeente Den Haag deelnemers aan het maken van een zogenoemde leefbaarheids effect rapportage (LER) voor de herontwikkeling van het gebied rond Station Laan van Nieuw Oost Indië laten weten. In de Haagse plannen staat op de plek van het tankstation en de garage, nieuwbouw. Dat betreft ook het gebied van de twee flats die tussen het tankstation en het water aan de Staringkade schuin op het spoor staan. Als adres hebben die flats Nicolaas Beetslaan.

Den Haag wil dit alles laten verdwijnen voor een langwerpig gebouw, evenwijdig aan de spoorbaan, met twee ‘vleugels’ aan de uiteinden: één op  de plek van het tankstation en één bij de Staringkade.

De gemeente Leidschendam-Voorburg, op wiens grondgebied zich dit allemaal bevindt, heeft zich nog nooit uitgelaten over de Haagse voornemens en tekeningen. De grond Laan van Nieuw Oosteinde 293 is van de G.J. Blonk holding b.v. uit Wassenaar.

De gemeente Den Haag bericht verder dat in de LER wel gekeken wordt naar de omliggende Voorburgse wijken Bovenveen en Voorburg-Noord maar dat niet alle noodzakelijke gegevens van die wijken voor handen zijn. Op de vraag of Den Haag zich verplicht negatieve effecten van de eigen plannen voor beide Voorburgse wijken op te vangen laat Den Haag weten daarop nog geen antwoord te kunnen geven. Dat idee vraagt ‘verdere uitwerking’.

Volgens Den Haag wordt er wel met de gemeente Leidschendam-Voorburg samen gewerkt om van de Van Alphenstraat een fietssnelweg (Velostrada) te maken. Den Haag erkent verder dat het groen tussen de Van Alphenstraat en de spoorbaan zal moeten wijken voor toekomstige bebouwing.

Of het zogenoemde Plan uitwerkingskader voor de ontwikkelingen rond het Station nog wordt aangepast aan de hand van de uitkomsten van de LER laat Den Haag in het midden. ‘Mogelijk’ heeft de LER daar nog een effect op, heet het. Het PUK is al eerder door de Haagse gemeenteraad vastgesteld.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter