Nieuws
Herplaatsing ‘verdwenen’ kunstwerk geen probleem

Het ‘verdwenen’ kunstwerk van Dick Elffers, waarover Vlietnieuws al meerdere keren berichtte, kan vrij eenvoudig bij Station Voorburg, onder de Utrechtsebaan gemonteerd worden. Dat stelt de heer E.J. Wondergem, inwoner van de gemeente. Hij heeft zich met zijn plan al tot verantwoordelijk wethouder Astrid van Eekelen en GBLV-gemeenteraadslid Sanja Duijvestijn, die zich hard maakt voor Elffers werk, gewend.

Wondergem meent op basis van het bestuderen van foto’s van het werk (een gevelversiering bestaande uit beton, graniet en natuursteen) dat er geen muur nodig is voor herplaatsing doch dat volstaan kan worden met pilaren. Hij heeft daarvoor een plek gevonden bij het busstation onder de Utrechtsebaan, Prinses Mariannelaan hoek Zwartelaan. Ter plekke staat een open draagconstructie voor de weg. Daaraan zouden de panelen van Elffers werk (15×3 meter) bevestigd kunnen worden.

Elffers werk hing aan College Het Loo, Rijnlandlaan Voorburg, tot deze school in 2013 werd gesloopt. Daarna verdween het geheel in een opslag van de gemeente, later ging het naar de Kunstwacht in Delft. Sinds enige tijd liggen de onderdelen op de gemeentewerf in Leidschendam. Dick Elffers geldt als één van de toonaangevende monumentale kunstenaars en vormgevers in het Nederland van na 1945.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter