Activiteiten
Museum viert 140e verjaardag

Op zondag 1 augustus is het precies 140 jaar geleden dat de poort van Museum Panorama Mesdag opende voor het grote publiek. Deze bijzondere verjaardag viert het museum midden in de zomer met een Open Huis. De verjaardag bestaat uit een feestelijk festivalesk programma voor alle leeftijden, met optredens van Rubenson en het New European Emsemble, voorleessessies door Gitte Spee en een Open Atelier voor jong en oud.

De verjaardag van het museum wordt gedurende de hele dag gevierd. En wie jarig is trakteert! Het bezoek start feestelijk met een leuke verrassing. Iedere bezoeker krijgt een entreeticket cadeau voor een volgend bezoek. Daarnaast kun je je laten vastleggen op een digitale ‘wall of fame’ en krijgt iedereen een aandenken mee naar huis.

Het afgelopen jaar zijn twee bijzondere muziekcomposities gemaakt, geïnspireerd op het werk van Hendrik Willem Mesdag. De meester inspireert anno 2021 nog steeds. Muzikant Rubenson schreef de song Keep On Riding bij het werk Avondrood wat Mesdag schilderde in 1911, waarmee Rubenson een plaats veroverde in de landelijke finale van Art Rocks. Het New European Ensemble maakte een modern klassieke muzikale vertaling van Mesdags Panorama, gecomponeerd door de Baskische componist Mikel Urquiza. Rubenson speelt live op zaal, het New European Ensemble is te horen op de Vide van het museum. Een inleiding wordt daarbij verzorgd door artistiek leider Emlyn Stam. Beide uitvoeringen zijn gedurende de dag diverse keren te beluisteren.

Het Open Huis heeft eveneens een Open Atelier. Jong en oud kunnen leren tekenen en kijken als Mesdag deed, onder leiding van de Haagse kunstenaar Hanna de Haan. Aan de hand van een transparante cilinder wordt de omgeving opgetekend. Er is een Panorama Speurtocht en Gitte Spee leest in de museumzalen voor uit eigen werk: Aap & Mol in Museum Panorama Mesdag. (ill. Panorama Mesdag)

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter