Mening
U zegt het maar over de kerkklok: ‘Zeikerd’

Het bericht dat het geluid van de kerkklok in de Sint Martinuskerk, Oosteinde Voorburg, gedempt moet worden omdat een omwonende er last van heeft, heeft tot tientallen verontwaardigde reacties op sociale media geleid. Een bloemlezing:

‘Je ziet het steeds meer. Een kleine minderheid legt de meerderheid wat op….. Op zo’n manier leven wij in een schijndemocratie!

Dit was ruw wakker worden; ben er misselijk van. verliefd op het geluid van de klokken, kerk die er al dienst doet sinds 1910 ongeveer…dit mogen we niet (weer) laten gebeuren.

Belachelijk! En wie is deze zeikerd naar wie geluisterd wordt? Hoe kan er in NL geluisterd worden naar 1 persoon!?

Ach ach ik was net zo blij dat hij weer gewoon sloeg ook in de nacht heerlijk kan ik luisteren hoe laat het is.

Knettergek, hier niet komen wonen!

Snel verhuizen. Kerk en klok horen bij de wijk.

Laat kerkklokken gewoon luiden, dat gebeurt al eeuwen lang!

Nou ja zeg, ik kom net naar beneden lopen, zondagochtend en de klok slaat, wat een fijn geluid dacht ik en nu dit bericht lezen. Omgevingsdienst Haaglanden ? Wie of wat zijn dat ? Waar komen die ineens vandaan? Nog nooit van het bestaan gehoord…

Ik kan juist niet slapen als ik de kerkklokken NIET Hoor!!! Vreselijk dat die ene nieuwkomer zoveel moeite doet om onze kerkklok te doven..Dan maar weer massaal tegengas gaan geven.

Ik ga het nog even navragen maar hier moeten wij weer in opstand voor komen !!!!!

Te belachelijk. We kunnen de hele kerk ook slopen en daar weer onbetaalbare woningen op bouwen waarvan de bewoners weer last hebben dat er ooit een kerk stond. Blijkbaar hebben sommige mensen een hele lange arm en anderen worden nooit gehoord.

Wat een zeikerd zeg! Gotsamme…!

Joh ik heb mijn hele leven geen last gehad van die klok. Ga lekker ergens anders wonen (en geef mij je huis).

Sorry hoor, maar het wordt in ons landje steeds gekker. Enkelingen met problemen krijgen steeds meer podium en – wellicht uit angst -, door overheden ook steeds vaker hun gelijk…

Waarom ga je dan bij een kerk wonen?

BELACHELIJK!!! Je weet toch dat je in de buurt van een kerk gaat wonen?! Ga terug naar waar je vandaan kwam als je stilte zo belangrijk vind!

Ik zal maar niet uiten wat ik hier verder over denk!

Tjonge jonge dat ding slaat al weet ik niet hoeveel jaar weet niet beter! Ga daar dan ook niet wonen als je niet tegen t geluid kan! Ik viel er vroeger ook heerlijk bij in slaap.

Heerlijk geluid de kerkklok, zo hard is hij niet meer. Je weet toch als je bij een kerk gaat wonen dat er kerkklokken zijn die luiden.

Kerkklok wen je aan. Niet zo zeuren.

Het zal wel weer vriendjespolitiek zijn, eentje met poen , die hebben dat zo voor elkaar. Wij krijgen niet eens antwoord als je iets vraagt bij de gemeente.

Ik heb ruim 20 jaar pal naast de Verrezen Christuskerk gewoond. Mijn slaapkamer op 20 meter van de klok. De eerste jaren waren er nog 4 of 5 missen op een zondag. En geloof me na een tijdje hoor de klok niet meer. Dan is het deel van je omgevingsgelui…

Volgens mij staat deze kerk er al even. Kan deze nieuwkomende omwonende niet gewoon terug waar hij/zij vandaan komt. Doodziek word je van die lui, die denken alles, maar dan ook alle rechten te hebben om traditie, gewoonten, whatever…onderuit te halen…

We moeten allemaal ons ongenoegen uiten bij de omgevingsdienst Haaglanden. Daarbij moeten we ook de plaatselijke politiek hierop attent maken.

Sommige mensen hebben te veel tijd om handen!!!!!! Geef haar/hem een naam van een firma om oordoppen te kopen. Hoepel op en ga buiten spelen!!!!! Dat zei mijn moeder altijd als we zeurde.

Sorry hoor maar dat is echt te gek voor woorden. Komt een nieuwe bewoner en daar wordt naar geluisterd. Als je bij een kerk-, trein of drukke weg gaat wonen dan weet je dat er geluidsoverlast is. Maar ja een persoon telt terwijl er mensen zijn die hier…

Jeetje gaan we nu weer beginnen. Na zo veel jaren geen probleem waarom nu ineens laten ze de mensen in de omgeving eens hun mening vragen. Ik woon er bijna 40 jaar nog nooit iemand horen klagen net om9 uur weer geluid heerlijk met het raam open.

Als oud Voorburger vind ik dat de zeikers over de toren klok maar moeten verhuizen naar de hei!! Als ‘groot’ mens weet je dat als je in de buurt van een kerk woont er klokgelui is. Net zo goed als er bij een vliegveld vliegtuigen opstijgen.

Belachelijk dat er nu weer gezeur is over de klok. Die klok hoort er gewoon bij, dat weet je nu eenmaal als je vlak bij de kerk komt wonen. Een gezellig en vertrouwd geluid.

Te gek voor woorden zo iemand.

Belachelijk, volgens mij stond de kerk inclusief geluid er al voordat deze persoon er kwam wonen !!!

Ik woon hier ruim 20 jaar en geniet elke zondag van het geluid van de kerkklokken… dussss als je er last van hebt, ga lekker verhuizen dan!!!

Laat degenen die hier zoveel last van heeft lekker in een hutje op de hei gaan leven. Kan die zich druk maken over zijn eigen gezeik

Jemig als je bij een kerk gaat wonen, dan weet je dat van te voren. Ik mis juist sinds ik in Leidschenveen woon de kerkklok van Voorburg.

Klacht van nieuwkomer……Ga dan in een Vinexwijk zitten in plaats van in ons dorp! Die kerk hoort hier met z’n geluid.

Ga dan lekker verhuizen naar een eiland…. Zeikerd’.

(namen verwijderd door redactie Vlietnieuws)