Nieuws
Theater Ludens kwam coronajaar goed door

Theater Ludens, Feithplein Voorburg, is het coronajaar 2020 goed doorgekomen. Er werd een winst geboekt van 22.064 euro; een verdubbeling ten opzichte van het resultaat over 2019 (10.153 euro). Coronamaatregelen leidden tot lagere lasten voor inkoop van waren en minder personeelskosten. Dat blijkt uit het jaarverslag 2020.

Door coronamaatregelen is er maar weinig van de oorspronkelijke programmering terecht gekomen. Als het kon en mocht organiseerde het theater wel activiteiten zoals de zomerconcerten in de tuin van Huygens Hofwijck. Tussen de lockdowns door waren er met beperkt publiek voorstellingen door artiesten die konden en wilden optreden. Daarnaast werden er veel films vertoond.

Omdat Theater Ludens een lokale functie heeft en met gemeenschapsgeld wordt gefinancierd besloot de directie de zaal vrijwel om niet (alleen een vergoeding voor schoonmaak) ter beschikking te stellen aan organisaties en instellingen die niet van hun eigen faciliteiten gebruik konden maken.

De Jeugdtheaterschool werd online en buiten gehouden. Er vonden nog twee popcafés plaats. Het cultuurmenu voor schooljeugd kon grotendeels doorgaan.

De baten lagen in 2020 op ruim 422.000 euro; 50.000 euro lager dan in 2019. Aan subsidies werd bijna 342.000 euro ontvangen; 42.000 euro meer dan een jaar eerder.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter