Nieuws
Meer dan 12 miljoen bezoekers Mall verwacht

Op grond van het aantal bezoekers in mei en juni verwacht URW, eigenaar van de Mall, dat het jaarlijkse aantal bezoekers aan dit winkelcentrum boven de 12 miljoen zal uitkomen. Deze voorspelling staat in een rapport over de financiële resultaten van URW gedurende het eerste half jaar van 2021.

De Mall ging medio maart open. URW heeft al 630 miljoen euro in het voormalige Leidsenhage geïnvesteerd. Die rekening zal nog verder oplopen, zo blijkt uit de stukken. De Mall omvat 117.000 vierkante meter, goed voor 280 winkels. Op 1 juli was 94 procent van de winkelruimte verhuurd.

URW heeft behalve de Mall nog drie winkelcentra in Nederland: CityMall Almere, Stadshart Zoetermeer en Stadshart Amstelveen. Daarnaast bezit men nog op een viertal andere locaties winkelpanden.

De netto huurinkomsten in Nederland lagen in de eerste helft van dit jaar 22 procent lager dan verwacht. Aanleiding daarvoor: leegstand, huurverlagingen wegens corona, het moeilijker kunnen innen van rekeningen wegens faillissementen.

Voor de rest van 2021 is URW ‘voorzichtig optimistisch’ doch men doet geen concrete voorspellingen. 2022 heeft het bedrijf tot ‘jaar van herstel’ gebombardeerd.

Winkelcentrum Leidsenhage trok nooit meer dan 7,5 miljoen bezoekers per jaar.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter